Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας αρνήθηκε να μπει σε Ελληνικό δημαρχείο επειδή είχε Ελληνικές σημαίες - Απαίτησε να κατέβουν... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας αρνήθηκε να μπει σε Ελληνικό δημαρχείο επειδή είχε Ελληνικές σημαίες - Απαίτησε να κατέβουν... (ΦΩΤΟ)

Ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις μειονοτικές περιοχές της Βορείου Ηπείρου, η αλβανική ηγεσία προέβη σε μια προκλητική κίνηση...

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί το μειονοτικό Δήμο της Φοινίκης αρνήθηκε να εισέλθει στο Δημαρχείο με το αιτιολογικό ήταν αναρτημένη έξω από αυτό η ελληνική σημαία.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπαϊράμ Μπεγκάι ζήτησε να κατέβουν οι ελληνικές σημαίες από το μνημείο του Αλύκου, όπου θα κατέθετε στεφάνι.

Σε απάντηση παράγοντες της ομογένειας αρνήθηκαν να παρακαθήσουν σε γεύμα προς τιμήν του, κίνηση, που κατά πληροφορίες επικροτήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

Το περιστατικό σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος μετά την προκλητική ενέργεια του Αλβανού προέδρου αρνήθηκε να παρακαθίσει σε γεύμα του Μπεγκάϊ με «διανοούμενους» -σύμφωνα με την ανακοίνωση- της ελληνικής μειονότητας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA