Προεκλογικό επίδομα: Λήγει η προθεσμία για το 250άρι, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Προεκλογικό επίδομα: Λήγει η προθεσμία για το 250άρι, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων

Λήγει σήμερα Πέμπτη (22-12-2022) η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για την επιταγή ακρίβειας, δηλαδή την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ, για τους μακροχρόνια ανέργους...

Όπως έχει ανακοινώσει η ΔΥΠΑ, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 23:59. Μέχρι τότε, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλοι οι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως του λήγοντα του ΑΦΜ.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη παροχή αφορά μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει από 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιες οι προϋποθέσεις

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

– Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022.

– Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού.

– Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση για την επιταγή ακρίβειας

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης έχει ως εξής:

– Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στη διεύθυνση:

– Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.

– Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων, μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).

– Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Διευκρινίζεται ότι μόνο όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA