Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργου Σπύρου - «Έλλειμα δημοκρατικής λειτουργίας, ο Δήμος δεν είναι ο δήμαρχος, αλλά οι δημότες...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργου Σπύρου - «Έλλειμα δημοκρατικής λειτουργίας, ο Δήμος δεν είναι ο δήμαρχος, αλλά οι δημότες...» (ΦΩΤΟ)

Για την πρωτοφανή στα χρονικά τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος Χαλκιδέων από την Ελένη Βάκα που λειτουργεί με αντιδημοκρατικές διαδικασίες, διαπλοκή και αδιαφάνεια συνομίλησαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χαλκιδέων, Γιώργο Σπύρου κατά την συνάντηση τους την Πέμπτη (15-12-2022)...

Θέμα συζήτησης φυσικά ήταν και η αποκομιδή με την διαχείριση των απορριμμάτων και οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις λόγω της μεταφοράς τους στα Τρίκαλα που τριπλασιάζει το κόστος διαχείρισης και δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα οικονομικά του Δήμου, καθώς και η ανάγκη αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του προσωπικού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Γιώργος Σπύρου δήλωσε:

«Ο πολυτιμότερος πόρος του δήμου, είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Χρέος κάθε δημοτικής αρχής είναι να το κινητοποιεί και να το «εκμεταλλεύεται» με τον καλύτερο τρόπο σε όφελος των δημοτών.

Πολλά λάθη και παραλήψεις στο διάστημα που διανύθηκε, αλλά κυρίως το έλλειμα ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, καθώς και το έλλειμα αξιοκρατικής αξιοποίησης του προσωπικού, οδήγησαν στην αποξένωση τόσο τους δημότες, όσο και τους δημοτικούς υπαλλήλους και εργάτες.

Όμως δήμος δεν είναι ο δήμαρχος, αλλά οι δημότες και οι άνθρωποι που υπηρετούν στις διάφορες δομές του. Χρέος μας είναι να εμπνεύσουμε τη δημιουργική συμμετοχή. Να εμπνεύσουμε σε όλους έναν νέο δημοτικό πατριωτισμό με αξιοκρατία, διαφάνεια και σεβασμό σε όλους τους διαθέσιμους δημοτικούς πόρους». 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA