Τροχαίο με 47 Έλληνες σε λεωφορείο στη Ρουμανία - Ο 53χρονος νεκρός και το βίντεο - ντοκουμέντο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τροχαίο με 47 Έλληνες σε λεωφορείο στη Ρουμανία - Ο 53χρονος νεκρός και το βίντεο - ντοκουμέντο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τραγωδία μετατράπηκε η εκδρομή για τα Χριστούγεννα στο Βουκουρέστι για 47 Έλληνες...

Όπως έχει γίνει γνωστό, ένας 53χρονος από τη Λάρισα, έχασε τη ζωή του στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα με το τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο κέντρο του Βουκουρεστίου γύρω στη 13:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο Ραέντ Αραφάτ, επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, είπε σε δημοσιογράφους ότι 22 από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και ένας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ορισμένοι από τους επιβάτες παγιδεύτηκαν μέσα στο λεωφορείο και ότι δέκα πληρώματα ασθενοφόρων στάλθηκαν στο σημείο για να παράσχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με την αδελφή του 53χρονου νεκρού,
στο ίδιο λεωφορείο επέβαινε και η σύζυγός του η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε διασωληνωθεί, ωστόσο ευτυχώς τις τελευταίες ώρες τα νέα είναι καλά για την εν λόγω γυναίκα, η οποία διέφυγε τον κίνδυνο και αποσωληνώθηκε. 

Από τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται ότι το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Ο 53χρονος Έλληνας από τη Λάρισα που έχασε την ζωή του:

Στους αστυνομικούς ο οδηγός δήλωσε ότι προσπαθούσε να κατευθυνθεί προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και πως ακολούθησε τις οδηγίες του Google Maps το οποίο του πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Πρόκειται για ένα σημείο καρμανιόλα, καθώς η η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία. 

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνιά του συγκεκριμένου δρόμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα. H υπόγεια διάβαση Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια lei.

Πάντως, όπως μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός δεν βρέθηκε να έχει καταναλώσει αλκοόλ και ναρκωτικά. 

Από Βόλο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη οι επιβαίνοντες

Από το Βόλο ξεκίνησε τo τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας επιβάτης και τρεις να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουριστικό γραφείο, που έχει έδρα τη Λάρισα, 6 άτομα επιβιβάστηκαν από το Βόλο στο λεωφορείο, 24 από τη Λάρισα (22 πελάτες και δύο άτομα προσωπικό του γραφείου) και 17 από τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές στο Βουκουρέστι, συγκεντρώνοντας πληροφορίες για να ενημερώσουν τους συγγενείς των ταξιδιωτών. 

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας που διοργάνωσε την εκδρομή μιλά στον ΑΝΤ1 

Συγκλονισμένος ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου που διοργάνωσε την εκδρομή στο Βουκουρέστι εδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις πρώτες πληροφορίες που κατάφερε να συγκεντρώσει από διασωθέντες επιβάτες του λεωφορείου που έχουν ήδη επιστρέψει στο ξενοδοχείο και η φωνή του σπάει από συγκίνηση. Στον ΑΝΤ1 μίλησε και η ακόλουθος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας και ανέφερε πως "μία γυναίκα είναι διασωληνωμένη και αρκετοί ακόμη επιβάτες του λεωφορείου είναι βαριά τραυματισμένοι".

Σε βίντεο - ντοκουμέντο του Ρουμανικού μέσου ενημέρωσης «Digi 24», από αυτοκίνητο που κινούταν πίσω από το λεωφορείο, φαίνεται ότι ο οδηγός αλλάζει λωρίδα. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο οδηγός παραβίασε τη σχετική σήμανση, που απαγορεύει στα οχήματα συγκεκριμένου ύψους να κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA