«Βήμα της Κυριακής»: «Τρεις Υπουργούς άκουγε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ» - Ο Καμμένος απαντά: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που με άκουγε η ΕΥΠ, το είχα ζητήσει και με έγγραφο μου...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Βήμα της Κυριακής»: «Τρεις Υπουργούς άκουγε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ» - Ο Καμμένος απαντά: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που με άκουγε η ΕΥΠ, το είχα ζητήσει και με έγγραφο μου...»

Το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής» για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ - Τα 19 πρόσωπα και οι τρεις Υπουργοί...

Συνολικά 19 πρόσωπα φέρεται να είχε βάλει στο στόχαστρο της η ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφόρησε την Κυριακή (18-12-2022).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μεταξύ των ονομάτων που βρέθηκαν στη λίστα της ΕΥΠ ήταν και εκείνο του τότε Υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, του τότε Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπήρξε «κρυφή λίστα», με τον Νίκο Κοτζιά να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ προέκυψαν «από την εξέταση των φακέλων με τις άρσεις απορρήτου και τα σχετικά αιτήματα για συνακροάσεις εκείνη την περίοδο». Κατά το δημοσίευμα, «φαίνεται να αναδεικνύεται ότι επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν υποκλοπές από το επίσημα αγορασμένο από την ΕΥΠ σύστημα νομίμων συνακροάσεων και του τότε Yπουργού Εξωτερικών.

Μια από τις "εξηγήσεις" που δίνουν κυβερνητικοί παράγοντες στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Κοτζιά είναι ότι αυτή πιθανόν αφορά μια προσπάθεια ελέγχου των επιλογών του σε κρίσιμα θέματα (Μακεδονικό, Κυπριακό κλπ) που χειριζόταν. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο η παρακολούθηση του κ. Κοτζιά να υπήρξε στο περιθώριο ενός πλέγματος τηλεφωνικών υποκλοπών και φυσικών παρακολουθήσεων που πραγματοποιούσε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ για άλλη υπόθεση».

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου γίνεται λόγος και για παρακολούθηση στενού συγγενή του Πάνου Καμμένου, σημειώνοντας ότι φαίνεται πώς υπήρχαν «υπόνοιες από νυν κυβερνητικά στελέχη ότι αυτό συνέβαινε για να καταγραφούν οι κινήσεις του απρόβλεπτου εταίρου στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Με μία ανάρτηση στο Twitter o πρώην Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής» για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ την περίοδο 2015-2019, τονίζοντας τα εξής:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που με άκουγε η ΕΥΠ, το είχα ζητήσει και με έγγραφο μου για άρση απορρήτου του κινητού μου τηλεφώνου όπως “αποκαλύπτει” το Βήμα. Οποίος διαχειρίζεται Εθνικά ευαίσθητα θέματα και δεν φοβάται τίποτα άλλο υποχρεούται να προστατεύεται από την ΕΥΠ». 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA