Εγκληματική παρακρατική και παραδικαστική οργάνωση - Ο Τσίπρας πήρε στοιχεία από Ανώτατο Δικαστή - Υπό παρακολούθηση επίσημα και ο Χαλκιδέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Ο Τσίπρας ενημέρωσε και την πρόεδρο της δημοκρατίας και μετά δήλωσε: «Πρωτοφανής παραβίαση του κράτους δικαίου, να παραιτηθεί τώρα ο πρωθυπουργός της εκτροπής...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εγκληματική παρακρατική και παραδικαστική οργάνωση - Ο Τσίπρας πήρε στοιχεία από Ανώτατο Δικαστή - Υπό παρακολούθηση επίσημα και ο Χαλκιδέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Ο Τσίπρας ενημέρωσε και την πρόεδρο της δημοκρατίας και μετά δήλωσε: «Πρωτοφανής παραβίαση του κράτους δικαίου, να παραιτηθεί τώρα ο πρωθυπουργός της εκτροπής...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από μια ώρα που κράτησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ανώτατο Δικαστή και Πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, το πρωί της Τρίτης (24-01-2023), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τα γραφεία της ΑΔΑΕ κρατώντας ένα λευκό φάκελο στα χέρια του...

Ο λευκός φάκελος με την ένδειξη «Απόρρητο» εμπεριείχε όλα στοιχεία και αποδείξεις για αρκετούς υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους.

Και επίσημα επιβεβαιώθηκε ότι η ΕΥΠ σε συνεργασία με Εισαγγελείς, όπως την αρμόδια Εισαγγελέα Βλάχου, υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων και στρατιωτικών κ.α.

Στην επίσημη λίστα παρακολουθήσεων, μερικά από τα ονόματα των οποίων υπήρχαν και στον λευκό φάκελο που παρέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν του Χαλκιδέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, του Υπουργού Χατζηδάκη, όπως επίσης του πρώην Γενικού Επιτελείου Στρατού, Χαράλαμπου Λαλούση, του πρώην Γενικού Διευθυντή των αμυντικών εξοπλισμών, Θεόδωρου Λάγιου, του νυν Διευθυντή Αριστείδη Αλεξόπουλου και πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Αλέξανδρου Λιακόπουλου, κ.α.

Κατά την έξοδο του από την ΑΔΑΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την πρόεδρο της δημοκρατίας για να την ενημερώσει για τις ραγδαίες εξελίξεις.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά από την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή αυτή δημοκρατική εκτροπή από ένα πράγματι ρυπαρό δίκτυο. Από ένα εγκληματικό δίκτυο, θα έλεγα εγώ, που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιον τον Πρωθυπουργό. Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Δυστυχώς, αυτές οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή. Εγώ θέλω να κλείσω όμως με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας ήδη νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Και είναι βέβαιο ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη θα επικρατήσουν τελικά στον τόπο μας».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA