Εύβοια - Υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ για Ζεμπίλη: «Μάλλον ζει σε άλλο τόπο...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια - Υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ για Ζεμπίλη: «Μάλλον ζει σε άλλο τόπο...» (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Εύβοια, Γεωργία Πύθουλα:

«Ο κ. Ζεμπίλης μάλλον ζει σε άλλο τόπο (;) αν πάρουμε υπόψη τις πρόσφατες δηλώσεις του περί “ενίσχυσης των δομών υγείας στην Εύβοια”. Η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν έχει καμία σχέση με τους πανηγυρισμούς του βουλευτή της κυβέρνησης. Ο λαός της περιοχής ξέρει από πρώτο χέρι σε τι κατάσταση είναι οι Δομές Υγείας και για αυτό “προσεύχονται” να μην αρρωστήσουν γιατί φοβούνται για την περίθαλψη που θα χουν. Είναι γνωστές οι ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό στα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου, Ιστιαίας, Ψαχνών όπως επίσης και η κατάσταση στα νοσοκομεία Καρύστου και Κύμης. Όπως πολύ καλά ξέρουν και οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Κύμης που εδώ και καιρό διεκδικούν άμεσες προσλήψεις προσωπικού κόντρα στη πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει σταθερά τις δομές υγείας και πετσοκόβει τα δικαιώματά τους.

Οι όποιες προσλήψεις έχουν γίνει είναι αποτέλεσμα των λαϊκών αγώνων και αποτελεί τουλάχιστον θράσος η στάση της κυβέρνησης να τις διαφημίζει ως κατόρθωμα. Οι προσλήψεις αυτές είναι “σταγόνα στον ωκεανό” και “κενό γράμμα” αν δεν συμπληρωθούν με το αντίστοιχο νοσηλευτικό-παραϊατρικό προσωπικό. Τα τεράστια κενά παραμένουν! Ενδεικτικά, μόνο στο νοσοκομείο Χαλκίδας οι κενές οργανικές θέσεις είναι 282!!! Είναι γνωστό σε όλους ότι οι αγροτικοί γιατροί αναγκάζονται να καλύπτουν κενά στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας και ουσιαστικά τα χωριά μένουν χωρίς γιατρό για πολλές μέρες.

Τα αγροτικά ιατρεία στεγάζονται συνήθως σε κοινοτικά γραφεία ,ΚΑΠΗ και δεν έχουν τον εξοπλισμό για την παραμικρή εξέταση. Όσο αφορά τη συζήτηση περί “άγονων” περιοχών και “ανεύθυνων” γιατρών που δεν πάνε στις θέσεις που η κυβέρνηση ανοίγει όπως η Βόρεια και η Νότια Εύβοια υπενθυμίζουμε πως: Οι περιοχές αυτές δεν φαίνεται να είναι καθόλου “άγονες” για τους μεγάλους ιδιώτες υγείας που αλωνίζουν σαν τα κοράκια και η κυβέρνηση πριμοδοτεί.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία που οδηγείται στην παράδοσή της σε ιδιώτες, προοπτική που προκρίνει ο ίδιος ο κ Ζεμπίλης με πρόσφατη δήλωσή του. Δεν λένε κουβέντα πως το μισθολογικό κλιμάκιο των γιατρών είναι εξευτελιστικό, πως έχει κοπεί το επίδομα άγονης γραμμής. Κρύβουν πως ένας γιατρός μόνος του, σε μια απομακρυσμένη περιοχή, χωρίς μέσα, υποδομές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες για την περίθαλψη του πληθυσμού. Τον φορτώνουν να βγάλει αυτός “το φίδι από την τρύπα” την ώρα που το κράτος δεν παίρνει κανένα μέτρο. Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί κανένας γιατρός να εξελιχθεί επιστημονικά να συμβάλει στην πρόληψη και την υγεία του λαού.

Ο λαός της περιοχής έχει και τη πείρα και τη δυνατότητα να παλέψει για πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα, για ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, να βάλει φρένο στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που επιδεινώνει την κατάσταση για το λαό και τους υγειονομικούς.

Η πραγματική διαφορά μπορεί να γίνει με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι να "κάψουν" τα αντιλαϊκά σενάρια, ώστε να διαμορφώνονται καλύτερες προϋποθέσεις παρεμπόδισης των αντιλαϊκών μέτρων και απόσπασης κατακτήσεων, να ανοίγονται νέες δυνατότητες στο δρόμο της ριζικής ανατροπής».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA