Εξελίξεις και παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία που ανατρέπει τα δεδομένα - Στο επίκεντρο των ερευνών και ο 20χρονος με τον οποίο πάλεψε πριν πεθάνει | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εξελίξεις και παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου: Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έδειξε η νεκροψία που ανατρέπει τα δεδομένα - Στο επίκεντρο των ερευνών και ο 20χρονος με τον οποίο πάλεψε πριν πεθάνει

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου έχει προκαλέσει ο θάνατος του 16χρονου πρωταθλητή της πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου, μετά και τις νέες εξελίξεις...

Ο 16χρονος στις 16 Δεκεμβρίου 2022 έκανε προπόνηση, συμμετέχοντας σε αγώνες σπάρινγκ. Κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία, πήγε στο μπάνιο να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, λιποθύμησε και έπεσε χτυπώντας το κεφάλι του σε σκληρή επιφάνεια. Αρχικά συζητήθηκε το ενδεχόμενο τα χτυπήματα να προκλήθηκαν μετά το πέσιμο...

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι και η γιαγιά του παιδιού υποστήριξε πως ο 16χρονος πριν λιποθυμήσει έκανε προπόνηση με έναν 20χρονο που ήταν 10 κιλά βαρύτερος από εκείνον.

Τι έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή που ανατρέπει τα δεδομένα

Την Τετάρτη (04-01-2023) ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή που έδειξε την αιτία θανάτου του Βασίλη Τόπαλου, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως έγινε γνωστό η αιτία θανάτου του 16χρονου είναι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η μαρτυρία του 20χρονου πυγμάχου που φέρεται να αντιμετώπισε ο Βασίλης Τόπαλος εκείνη την ημέρα σε συνδυασμό με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, θα ρίξουν φως στα αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου. Με παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητήθηκε να επισπευθεί και να μπει σε προτεραιότητα η έρευνα για τον θάνατο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι παρευρίσκονταν το μοιραίο εκείνο πρωινό στο γυμναστήριο του Νίκου Γιδάκου στον Ταύρο.

Ανάμεσά τους και ο 20χρονος πυγμάχος, ο οποίος έπαιζε σε άλλη κατηγορία από αυτή που ταίριαζε στην ηλικία και τα κιλά του εκλιπών και είναι πιθανό ο 16χρονος να επιβαρύνθηκε από χτυπήματα που ενδεχομένως να δέχθηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο από τον εν λόγω αντίπαλο πυγμάχο κάτι που έφερε και την λιποθυμία. Παράλληλα θα γίνει έρευνα και για άλλα πρόσωπα αλλά και για τους γιατρούς που εξετάζουν τους αθλητές πυγμαχίας για το αν έχουν τελέσει ποινικά αδικήματα.

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πιο συγκεκριμένα, την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Ασφάλεια Αττικής, η οποία, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις.

Η κηδεία του 16χρονου πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου θα γίνει την Πέμπτη (01-04-2023) στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ Τριάδας και η ταφή της σορού του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA