Γιατρός Τζανάκης για κορονοϊό και ιώσεις: «Έρχεται τσουνάμι με 500.000 κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γιατρός Τζανάκης για κορονοϊό και ιώσεις: «Έρχεται τσουνάμι με 500.000 κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τετάρτης (11-01-2023) ο γιατρός και Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι «το σύστημα πρέπει να προετοιμαστεί για άλλες 2-3 δύσκολες εβδομάδες, καθώς θα κορυφωθεί έξαρση στα κρούσματα, εως τώρα, είχαμε μια ήπια περίοδο, λόγω και των κλειστών σχολείων...»

«Έχουμε 100.000 με 120.000 ιώσεις την ημέρα από ασθενείς με γρίπη. Μιλάμε για περίπου 350.000 κρούσματα ιώσεων στην Ελλάδα προς το τέλος του μήνα, που μαζί με τα κρούσματα κορονοϊού,  θα έχουμε λίγο λιγότερο από μισό εκατομμύριο κρούσματα την εβδομάδα στην Ελλάδα».

Εξηγώντας την μεγάλη έξαρση των ιώσεων και του κορονοϊού, ο Νίκος Τζανάκης τόνισε:

«Είμαστε από 3 χρόνια που δεν έχει εκπαιδευθεί το αναπνευστικό μας απέναντι σε αυτά τα παθογόνα. Παιδιά που σήμερα είναι 5 ετών, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην πανδημία και δεν είχαν εκτεθεί ποτέ σε αυτά τα παθογόνα. Μια ίωση στρώνει τον δρόμο για την επόμενη και έτσι θα πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA