Δίκη Greek Mafia - Δυσωδία: Η διεφθαρμένη ελληνική δικαιοσύνη απαλλάσει και τα 19 «μπουμπούκια» που κάθονται στο εδώλιο, ανάμεσα τους αστυνομικοί, γαλονάδες της ΕΛ.ΑΣ, μεγαλοδικηγόροι και άνθρωποι της νύχτας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Δίκη Greek Mafia - Δυσωδία: Η διεφθαρμένη ελληνική δικαιοσύνη απαλλάσει και τα 19 «μπουμπούκια» που κάθονται στο εδώλιο, ανάμεσα τους αστυνομικοί, γαλονάδες της ΕΛ.ΑΣ, μεγαλοδικηγόροι και άνθρωποι της νύχτας

Η «αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη» στα καλύτερα της, όπως στη «πατρίδα» σας στη Χαλκίδα έτσι κύριε Ντογιάκο και κυρία Γεωργίου; 

Μία συνταρακτική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση της Greek Mafia, με κατηγορούμενους υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, δικηγόρους και ανθρώπους της νύχτας, φέρνει ρεπορτάζ του news247, σύμφωνα με το οποίο ο Εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση πρότεινε την απαλλαγή τους με το αιτιολογικό της ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων στη δικογραφία...

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας πρότεινε στη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11-01-2023) να αθωώσει το δικαστήριο τους 19 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο.

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο», ανέφερε ο Eισαγγελέας στην αγόρευσή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι διώκονται και σε άλλη δίκη αντίστοιχου χαρακτήρα με κακουργηματικές κατηγορίες. «Η "βαρύτητα της κατηγορίας" στην οποία αναφέρθηκε ο εισαγγελέας αφορά όχι το αδίκημα, δηλαδή το πλημμέλημα της δωροδοκίας, αλλά το προφίλ των προσώπων που δικάζονται.

Μεταξύ αυτών, εκτός από ιδιώτες, υπάρχουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόστρατοι και εν ενεργεία, κι επίσης δικηγόροι», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Βέβαια, προκαλεί εντύπωση η βεβαιότητα που παρουσιάζει ο αρμόδιος Eισαγγελέας, υποτιμώντας μέχρι και την βαρύτητα των αποδεικτικών στοιχείων που παρέδωσαν η ΕΥΠ και οι επίκουροι Eισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος, που ερεύνησαν επί μακρόν και ενδελεχώς ανώτατα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στο επίκεντρο της δικογραφίας.

Προαγωγή και κυβερνητική προστασία στον υπόδικο Διευθυντή Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ;

Την ίδια στιγμή, η δυσωδία της υπόθεσης της Greek Mafia φαίνεται να φτάνει μέχρι την καρδιά του κυβερνητικού επιτελείου, καθώς έχει παρασχεθεί πολιτική «ασυλία» σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διώκονται για εμπλοκή στο κύκλωμα, όπως σημειώνει σημερινό ρεπορτάζ των Reporters United.

Πρόκειται για τον Ταξίαρχο Δημήτριο Δάβαλο, διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, τον οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ όχι μόνο δεν έθεσαν σε διαθεσιμότητα μετά την ανακοίνωση της ποινικής του δίωξης, αλλά του έδωσαν και προαγωγή σε κρίσιμο «πόστο» της Υπηρεσίας. Και ο Δάβαλος με τη σειρά του, λίγες μέρες μετά, αφαίρεσε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών τον φάκελο μιας από τις δολοφονίες της Greek Mafia, καθαιρώντας παράλληλα τους αρμόδιους αστυνομικούς που επέβλεπαν την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και το όνομά του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Δάβαλος εμπλέκεται σε δύο υποθέσεις της Greek Mafia και διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι αρμόδιοι φαίνεται να μην πράττουν το ελάχιστο και εύλογο, δηλαδή να καθαιρέσουν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έστω σεβόμενοι τους κανόνες δεοντολογίας. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος συνεχίζει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές και να κάνει δημόσιες δηλώσεις για ποινικές υποθέσεις σε μεγάλους σταθμούς. Ο εν λόγω Ταξίαρχος κατηγορείται για ξέπλυμα και διαφθορά καθώς και για συγκάλυψη και διευκόλυνση εγκληματικών ενεργειών της Greek Mafia.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι Εισαγγελείς της Διεύθυνσης Έρευνας Οικονομικού Εγκλήματος ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής όχι μόνο γνώριζε την ύπαρξη του κυκλώματος, αλλά είχε κι ο ίδιος «ενταχθεί» σ’ αυτό, άλλοτε «διευκολύνοντας τη δράση του και την επέκτασή του» και άλλοτε «δυσχεραίνοντας την ταυτοποίηση των μελών του από τις αρχές». 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA