Κατέρρευσαν τα δημόσια νοσοκομεία: Χάος από ασθενείς και ράντζα στους διαδρόμους - «Θα μεταφέρονται πλέον και σε ιδιωτικές κλινικές...», λέει τώρα ο Πλεύρης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατέρρευσαν τα δημόσια νοσοκομεία: Χάος από ασθενείς και ράντζα στους διαδρόμους - «Θα μεταφέρονται πλέον και σε ιδιωτικές κλινικές...», λέει τώρα ο Πλεύρης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, με την έξαρση των ιώσεων και των περιστατικών κορονοϊού να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ και τους ασθενείς να συνωστίζονται σε διαδρόμους μέχρι και δύο μέρες μέχρι να βρουν ένα κρεβάτι...

Απεγνωσμένοι οι ασθενείς

«Χάλια μαύρα, δεν υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, δεν υπάρχουν γιατροί».

Χάος. Εκατοντάδες ασθενείς περιμένουν υπομονετικά στις εφημερίες και στα επείγοντα να εξεταστούν. Το ισχυρό κοκτέιλ ιώσεων βρίσκεται σε έξαρση. Καταγράφονται πολλά περιστατικά πνευμονιών, ενώ και τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα την ώρα που οι γιατροί και τα κρεβάτια στα νοσοκομεία δεν επαρκούν.

«Τι να σας πω. Να μην το ζει ο άνθρωπος αίσχος. Πέρα από την αρρώστια τους, την κατάντια που έχουν υποστεί εδώ πέρα. Χάνουν την αξιοπρέπειά τους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» πολλοί ασθενείς καταφέρνουν να βρουν κρεβάτι μετά από δύο ολόκληρες μέρες.

Κατά τη διάρκεια της εφημερίας, η πίεση είναι τόσο μεγάλη που δεκάδες ράντζα τοποθετούνται στους διαδρόμους σε πολλά νοσοκομεία, με τους ασθενείς, εκτός από το θέμα υγείας τους, να έχουν να αντιμετωπίσουν και την ταλαιπωρία λόγω των πολλών ωρών αναμονής.

«Υπάρχουν γιατροί. Κατά την γνώμη μου χρειάζονται άλλοι τόσοι για να δουλέψουν σωστά και να μην περιμένουν οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον».

Πολλοί ασθενείς καταγγέλλουν πως επειδή το προσωπικό είναι μειωμένο, τους μετέφεραν σε άλλη κλινική με αποτέλεσμα να κολλήσουν και κορωνοϊό.

«Η κατάσταση είναι μεγάλο δράμα. Ήμουν στο καρδιολογικό και βρέθηκα στο Covid».

Πλεύρης: «Σε ιδιωτικές κλινικές οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ράντζα»

Σε ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες θα συνεργασθούν 3 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία θα μεταφέρονται πλέον οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ράντζα, τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης αποδίδει την αύξηση των ράντζων στο ΕΣΥ στην έξαρση των ιώσεων, της γρίπης και του κορονοϊού που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα σημειώνει ότι το σχέδιο του είναι να θέσει σε εφημερία όλα τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των Νοσοκομείων ώστε να μεταφέρονται τα επείγοντα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA