Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ: Οι αφίξεις των «γαλαζοαίματων» στην Αθήνα - Ξένοι σκοπευτές παντού και συνοδοί ασφαλείας των βασιλικών οικογενειών με εκπαιδευμένους σκύλους μέσα και έξω από την Μητρόπολη που αποστειρώθηκε | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ: Οι αφίξεις των «γαλαζοαίματων» στην Αθήνα - Ξένοι σκοπευτές παντού και συνοδοί ασφαλείας των βασιλικών οικογενειών με εκπαιδευμένους σκύλους μέσα και έξω από την Μητρόπολη που αποστειρώθηκε

Από το μεσημέρι της Κυριακής (15-01-2023) ξεκίνησαν να φτάνουν στην Αθήνα και στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» οι υψηλοί προσκεκλημένοι «γαλαζοαίματοι» της οικογένειας Γλύξμπουργκ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδευόμενοι από τις προσωπικές ομάδες συνοδών ασφαλείας τους...

Συγκεκριμένα:

Κατέφθασαν η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, η Δουκισσα Μαρια της Ρωσίας, η Πριγκίπισσα Βενεδικτητη της Δανιας και η Βασίλισσα Μαργαρίτα δεύτερη της Δανιας. Την Νορβηγία εκπροσωπεί ο διάδοχος του θρόνου Χαακόν Μάγκνους.

Ακολούθως έφτασαν οι εστεμμένοι της Βουλγαρίας και του Λουξεμβούργου αντίστοιχα όπως και μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Οι περισσότεροι εστεμμένοι που θα παραστούν προέρχονται εύλογα από την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας με την οποία ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε και τους στενότερους δεσμούς αίματος καθώς αδελφή του είναι η Βασιλομήτωρ Σοφία.

Συγκεκριμένα έχει έρθει ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος, που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι.

Από την Ολλανδία θα έρθει τόσο ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος- Αλέξανδρος, όσο και η Βασίλισσα Μάξιμη, αλλά και η μητέρα του βασιλιά, πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Ακόμη, ο Βασιλιάς της Σουηδίας ΙΣΤ, Γουσταύος καθώς και η Βασίλισσα Σίλβια.

Την βρετανική βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσει στην Αθήνα η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας, η οποία με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ είναι δεύτερα ξαδέρφια.

Από το Μονακό επίσης θα έρθουν ο Βασιλιάς Αλβέρτος και η αδελφή του Καρολίνα.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί από το μεσημέρι έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» προκειμένου να δει από κοντά τις υψηλές προσωπικότητες. Στις 20:30 πραγματοποιήθηκε δείπνο στο εστιατόριο. Τα μέτρα της αστυνομίας τόσο στην Μεγάλη Βρετανία αλλά και στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν παντού ξένοι σκοπευτές αλλά και συνοδοί ασφαλείας των βασιλικών οικογενειών, ενώ στο σημείο βρίσκονται και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Στις 5:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (15-01-2023) θα μεταφερθεί η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ από το πρώτο νεκροταφείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών και στις 6:00 θα ξεκινήσει το άτυπο λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 10:30. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στις 12:00 και θα συμμετέχουν και άλλα 12 συνοδικά μέλη. Αναμένεται να εκφωνήσει τον επικήδειο ο γιος του Παύλος και όλη η τελετή θα διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με τους υπεύθυνους των Βασιλικών οικογενειών να κάνουνε οι ίδιοι από το πρωί αυτοψία στους χώρους, όπου θα κινηθούν τα βασιλικά μέλη, είναι όλα μελετημένα στο λεπτό, καθώς με τα χρονόμετρα στα χέρια  μετρούν τη διάρκεια που θα χρειαστεί να μετακινηθούν οι υψηλοί προσκεκλημένοι  χρειάζεται να μετακινηθούν τόσο εκτός της Μητρόπολης όσο και εντός μέχρι να κάτσουν.

Σε όλους τους χώρους μέσα και έξω από τη Μητρόπολη θα υπάρχει ειδικό τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ οι χώροι θα είναι γεμάτο και από συνοδούς ασφαλείας των βασιλικών οικογενειών. Οι χώροι αποστειρώθηκαν και θα είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση οποιουδήποτε ατόμου που δεν προέρχεται από τις βασιλικές οικογένειες.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια Γλύξμπουργκ πρόσβαση στη Μητρόπολη Αθηνών θα έχουν μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι τους, παρουσία των προσωπικών συνοδών τους ασφαλείας και ο υπόλοιπος κόσμος θα απομακρύνεται.

Εικόνες από από τις αφίξεις των «γαλαζοαίματων»:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA