Αναμενόμενη εξέλιξη με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Τσίπρα: Απορρίφθηκε με 156 «γαλάζιους» ψήφους - «Ναι» ψήφισαν 143 βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αναμενόμενη εξέλιξη με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Τσίπρα: Απορρίφθηκε με 156 «γαλάζιους» ψήφους - «Ναι» ψήφισαν 143 βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Αναμενόμενο το αποτέλεσμα καθώς όσοι έκαναν λόγο για «αντάρτες» της ΝΔ, όπως για Καραμανλή, Σαμαρά, Κεφαλογιάννη, Τζαβάρα κ.α., διαψεύστηκαν πανηγυρικά...

Απορρίφθηκε με 156 «όχι» και 143 «ναι» η πρόταση μομφής - δυσπιστίας που υπέβαλλε εναντίον της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία και δεν ψήφισε μόνο ο απόντας ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Για την ιστορία και οι 156 ψήφοι κατά της μομφής ήταν αποκλειστικά από το κόμμα της ΝΔ, όπου όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «όχι».

Αντίθετα την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπερψήφισαν και βουλευτές και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ποιοι ψήφισαν με επιστολή λόγω υποχρεώσεων, κορονοϊού και προεκλογικών

Αν και δεν έχει μεγάλη σημασία...

Από την ΝΔ ψήφισαν με επιστολή κατά της μομφής και υπέρ της κυβέρνησης οι:

Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής (πρώην πρωθυπουργοί), Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κώτσηρας, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Καραγκούνης, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Άγγελος Τσιγκρής, Κώστας Κυρανάκης και Μανούσος Βολουδάκης. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν με επιστολή υπέρ της μομφής κατά της κυβέρνησης οι:

Γιώτα Πούλου, Σάκης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Σπύρος Λάππας, Νίκος Συρμαλένιος, Τάνια Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Άννα Βαγενά και Γιώργος Παπαηλιού.

Από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν με επιστολή υπέρ της μομφής κατά της κυβέρνησης οι:

Αχμέτ Ιλχάν, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Φραγγίδης και Γιώργος Καμίνης.

Υπέρ της μομφής κατά της κυβέρνησης ψήφισαν με επιστολή επίσης:

Από το ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα

Από το ΜέΡΑ25 οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κρίτωνας Αρσένης, Κλέονας Γρηγοριάδης και Γιώργος Λογιάδης.

Από την Ελληνική Λύση οι Κυριάκος Βελόπουλος, Κώστας Μπούμπας και Δημήτρης Βαγενάς,.

Και από τους ανεξάρτητους βουλευτές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA