Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Τα παιδιά του απαιτούν να γίνει λαϊκό προσκύνημα και να γίνει η κηδεία του δημόσια δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ δεν έχει ούτε ελληνική υπηκοότητα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Τα παιδιά του απαιτούν να γίνει λαϊκό προσκύνημα και να γίνει η κηδεία του δημόσια δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ δεν έχει ούτε ελληνική υπηκοότητα (ΦΩΤΟ)

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών το βράδυ της Τρίτης (10-01-2023) ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Αττική...

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποστεί οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, σειρά από δημοσιεύματα και πληροφορίες κάνουν λόγο για απαίτηση των παιδιών του από εκπροσώπους της κυβέρνησης ώστε να ταφεί ο πατέρας τους με τιμές αρχηγού κράτους στη Μητρόπολη της Αθήνας. Παράλληλα ζητούν να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, αφού όπως τονίζουν ο Κωνσταντίνος υπήρξε στο παρελθόν, ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αφού το Σύνταγμα της χώρας δεν αναγνωρίζει τίτλους τιμής για την βασιλική οικογένεια. Το πολίτευμα άλλαξε το 1974, με τον Κωνσταντίνο να μην διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα, πέρα από ένα διαβατήριο χρονολογίας του 1983, που εκδόθηκε από τη Δανία, που είναι η χώρα της συζύγου του.

Για να δούμε τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση και γι΄αυτό το θέμα...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA