Παραμένουν τα ερωτήματα για την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα εν ώρα εκπαίδευσης - Μηχανική βλάβη ; απειρία; ή κάτι άλλο; - Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παραμένουν τα ερωτήματα για την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα εν ώρα εκπαίδευσης - Μηχανική βλάβη ; απειρία; ή κάτι άλλο; - Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικός επίλογος για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom ΙΙ της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε το πρωί της Δευτέρας (30-01-2023) ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στην Ανδραβίδα...

Το μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, η σορός του οποίου εντοπίστηκε αργότερα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ:
Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Τα ερωτήματα για την μοιραία πτώση παραμένουν, ενώ αρκετοί εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί έκαναν λόγο για ενδεχόμενη μηχανική βλάβη και απειρία των άτυχων πιλότων.

Από την μεριά του ο Φαίδων Καραϊωσηφίδης, σύμβουλος ασφαλείας πτήσεων, τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα που οδήγησαν στην πτώση εξετάζονται, σημειώνοντας ότι:

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ούτε τεχνική βλάβη, ούτε απρόοπτο, ούτε ανθρώπινο λάθος. Ό,τι έγινε, έγινε πάρα πολύ γρήγορα, σε χαμηλή πτήση με αεροπλάνο που δεν έχει τους αυτοματισμούς που υπάρχουν σε άλλα αεροπλάνα».

Ο 29χρονος Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας:

Ο 31χρονος Ευστάθιος Τσιτλακίδης:

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA