Την Παρασκευή η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: «Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο αδίστακτος Μητσοτάκης, συντόνιζε το παρακράτος στη δικαιοσύνη και στους άλλους θεσμούς...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Την Παρασκευή η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: «Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο αδίστακτος Μητσοτάκης, συντόνιζε το παρακράτος στη δικαιοσύνη και στους άλλους θεσμούς...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στη σκιά των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές κατάθεσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας...

Το βράδυ της Παρασκευής (27-01-2023) θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την ψηφοφορία.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο αδίστακτος Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωτοφανή και συνεχιζόμενη παραβίαση του κράτους δικαίου και εκτροπής της δημοκρατίας από παρακρατική και παραδικαστική εγκληματική οργάνωση που υπάρχει στη χώρα, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι είναι ο Αρχηγός αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε «στόχους» κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών είναι επικίνδυνη για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία και για την ασφάλεια της χώρας. Η παρακρατική λειτουργία, η διαφθορά και η πρωτοφανής νοοτροπία αυθαίρετης και ιδιοτελούς άσκησης της εξουσίας αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μια στιγμή ακόμα. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η εκτροπή αυτή δεν μπορεί να περάσει χωρίς απόδοση ευθυνών, και πως η υπόθεση των υποκλοπών δεν αφορά μια παράταξη αφορά κάθε δημοκράτη πολίτη, αριστερό ή δεξιό είτε κεντρώο, αφορά τη δημοκρατία, αφορά το Σύνταγμα, αφορά τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για ιστορική ευθύνη και υποχρέωση να δράσουμε» κάτι που σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι θα εξαντλήσει «κάθε δυνατότητα που μας προσφέρει το Σύνταγμα και η δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης αναφορές:

- Την κωμωδία της Εξεταστικής Επιτροπής

- Τα μικρά και μεγάλα πραξικοπήματα με πρόσχημα το απόρρητο.

- Την ιταμότητα της εισαγγελέως της ΕΥΠ κυρίας Βλάχου, που δήλωσε ότι μπορεί να υπογράφει ανέλεγκτα την παρακολούθηση ακόμα και του προέδρου της Δημοκρατίας

- Την ντροπιαστική γνωμοδότηση του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

- Την ντροπιαστική συμπεριφορά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που έλεγε συνειδητά ψέματα ότι δήθεν δε γνώριζε, ότι δήθεν δεν έγιναν ποτέ παρακολουθήσεις, στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, στις συζητήσεις στη Βουλή, στις δημόσιες δηλώσεις του.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε ιδιαιτέρως την στάση και την εντιμότητα του Ανώτατου Δικαστική και Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου λέγοντας πως "υπάρχουν δικαστές όχι μόνο στις Βρυξέλλες αλλά και στην Αθήνα που βάζουν το καθήκον και τη συνείδησή τους πάνω από τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη δολοφονία χαρακτήρα".

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA