Τσίπρας σε Μητσοτακη: «Η ψήφος των βουλευτών σας δεν θα αποτρέψει την εκλογική σας ήττα, μετατρέψατε σε εγκληματική συμμορία την δικαιοσύνη, την ΕΥΠ και όλους τους θεσμούς...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας σε Μητσοτακη: «Η ψήφος των βουλευτών σας δεν θα αποτρέψει την εκλογική σας ήττα, μετατρέψατε σε εγκληματική συμμορία την δικαιοσύνη, την ΕΥΠ και όλους τους θεσμούς...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη που υποχρεώθηκε να εμφανιστεί στη βουλή την Παρασκευή (27-01-2023) για την ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ψήφος των βουλευτών σας σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, δεν έχουμε αυταπάτες, θα σας δώσει μία πύρρειο κοινοβουλευτική νίκη που δεν θα αποτρέψει, όμως, την εκλογική σας ήττα σε λίγο καιρό από σήμερα, όπως έχει συμβεί πάρα πολλές φορές στην ιστορία του τόπου από τη Μεταπολίτευση και μετά. Θα είναι μια ήττα δική σας στις εκλογές που εμείς λέμε ότι θα είναι ταυτόχρονα, με όλα όσα έχουν συμβεί, και νίκη της δημοκρατίας, ανάσα δημοκρατίας, γιατί εδώ και τριάμισι χρόνια η Ελλάδα ασφυκτιά. Ασφυκτιά στα χέρια μιας κυβέρνησης που υποσχέθηκε θεσμικό εκσυγχρονισμό και έφερε εκτροπή.

Οι περισσότεροι βουλευτές της Συμπολίτευσης το γνωρίζετε ήδη. Δεν θα είστε εδώ μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης το γνωρίζει, δεν θα κάθεται σε κυβερνητικά έδρανα στην επόμενη Βουλή. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Το στοίχημα για τη χώρα και τη δημοκρατία, όμως, είναι στην πρώτη συνεδρίαση της επόμενης Βουλής -που μάλλον τότε θα ξανασυναντηθούμε, γιατί θαρρώ πως δεν θα ξανάρθετε μέχρι τις εκλογές- στα κυβερνητικά έδρανα στην πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής να κάθεται μια προοδευτική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα για τον τόπο, αποφασισμένη να αποκαταστήσει το πληγωμένο σώμα της θεσμικής λειτουργίας, της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Αφήνετε πίσω σας μια Ελλάδα πληγωμένη, ρημαγμένη.

Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι που βλέπουν σήμερα οι πολίτες και όλοι αυτοί οι πολίτες είναι που βλέπουν να αποκαλύπτεται και το τελευταίο, το πιο θεμελιώδες παρακλάδι αυτού του καθεστώτος που επιχειρήσατε να στήσετε. Και είναι μεν οργισμένοι, αλλά είναι και αποφασισμένοι. Είναι αποφασισμένοι να μην χαρίσουν το μέλλον τους ξανά σε ανθρώπους αδίστακτους και άρα επικίνδυνους. Μα πάνω απ’ όλα είναι διψασμένοι. Είναι διψασμένοι για δικαιοσύνη, δικαιοσύνη παντού:

Δικαιοσύνη στην κοινωνία, για να προστατευτεί το λαϊκό εισόδημα, για να προστατευτεί η εργασία, για να ανέβουν επιτέλους οι μισθοί με αυτό τον τρομακτικό πληθωρισμό, για να υπάρξει ποιότητα ζωής.

Δικαιοσύνη στο κράτος, με λογοδοσία, με διαφάνεια, με σεβασμό στους θεσμούς και τη δημοκρατία, με μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που δεν θα είναι κομματική υπηρεσία πληροφοριών, δεν θα γίνεται το πιστόλι του κάθε πρωθυπουργού που θα εκτελεί συμβόλαια παρακολούθησης μέσω ενός εκβιαστικού μηχανισμού.

Και τέλος, δικαιοσύνη όμως και στην ίδια τη Δικαιοσύνη, με σεβασμό στους ανθρώπους που προτάσσουν τις αρχές και τη συνείδησή τους στην υπηρεσία της δημοκρατίας και της συνταγματικής τάξης.

Κύριε Μητσοτάκη τρυπώσατε στην προσωπική ζωή ο Θεός ξέρει πόσων ανθρώπων, καταλύσατε την ιδιωτικότητα, την προσωπική τους ζωή και δεν έχετε ντροπή καθόλου για όσα έγιναν. Και όλα αυτά γιατί; Όλα αυτά για να αποκτήσετε πλεονέκτημα και εργαλεία εκβιασμού, για να τους έχετε στο χέρι. Και το βλέπουμε τώρα με την παρέλαση αναξιοπρέπειας από μερίδα των θυμάτων, των στόχων.

Επιχειρήσατε να στήσετε ένα καθεστώς για να διασφαλίσετε την εξουσία σας. Αυτό κάνατε. Τα εργαλεία του παρακράτους σάς ήταν απαραίτητα για την άλωση, την πειρατεία, την υποταγή του κράτους στα δικά σας συμφέροντα, για να μπορείτε πιο εύκολα να εφαρμόζετε άθλιες πολιτικές, να μοιράζετε δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων, να δημιουργείτε το κατάλληλο κλίμα για να ανθίζουν οι «Πάτσηδες», οι «Στάσσηδες» και οι λαίμαργες μεραρχίες των γαλάζιων golden boys.

Γι’ αυτό μετατρέψατε την δικαιοσύνη, την ΕΥΠ και τους θεσμούς σε εγκληματική συμμορία. Γι’ αυτό ταπεινώσατε την ενημέρωση στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως. Γι’ αυτό καταστήσατε όπλο σας την πιο τοξική λάσπη εναντίον όσων αντιστέκονται σε αυτό το καθεστώς και γι’ αυτό κλονίσατε την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Κύριε Μητσοτάκη, είναι πιθανώς η τελευταία κοινοβουλευτική μας αναμέτρηση πριν τις εκλογές.

Θα χαρώ πολύ να μην είναι, όμως πιθανολογώ ότι είναι η τελευταία. Και κατεβαίνω από αυτό το Βήμα παραδίδοντάς σας όχι μόνο στην κρίση των βουλευτών, των ακροατών μας, του ελληνικού λαού που μας ακούει, αλλά και στην κρίση της ιστορίας.

Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για τη χώρα, για την κοινωνία και την οικονομία, μα πάνω απ’ όλα μια πληγή για την ίδια τη δημοκρατία. Διαπράξατε ύβρη. Ξέρετε τι συμβαίνει μετά. Έρχεται η νέμεσις, λέω εγώ, με τη λαϊκή ψήφο και έρχεται και η κάθαρση.

Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση, είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου -και θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιες και στην παράταξή σας- όχι για να τιμωρήσει, αλλά για να μην επιτρέψει σε καμία άλλη κυβέρνηση στο μέλλον, σε κανέναν άλλο πολιτικό στο μέλλον, σε κανέναν άλλο πρωθυπουργό στο μέλλον να ξεπεράσει αυτές τις «κόκκινες» γραμμές που το Σύνταγμά μας ορίζει, να μην παραβιάσει τις συνταγματικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου.

Η Ελλάδα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα προχωρήσει -να είστε σίγουροι- σ’ έναν άλλο δρόμο με ασφάλεια και με δικαιοσύνη. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, μα πάνω απ’ όλα το χρωστάμε στο μέλλον αυτού του τόπου».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA