Κατάρ Gate - Βέλγιο: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καιλή - Έγινε δεκτό το αίτημα του (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάρ Gate - Βέλγιο: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καιλή - Έγινε δεκτό το αίτημα του (ΦΩΤΟ)

Όπως ανακοίνωσαν οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίζεται και βγαίνει από την φυλακή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι...

Πρόκειται για τον σύντροφο της προφυλακισμένης Ελληνίδας Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, με τον οποίο έχει και ένα παιδί, όπου είχαν συλληφθεί στο Βέλγιο και οι δύο τον Δεκέμβριο του 2022 για διαφθορά, εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σχετικές με τις μίζες που βρέθηκαν σε σακούλες που αφορούν το Κατάρ Gate, ενώ οι Βελγική Εισαγγελία ψάχνει και τα υπόλοιπα χρήματα που είναι πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή με βραχιολάκι, το οποίο απορρίφθηκε πριν λίγες μέρες, το δικό του αίτημα έγινε δεκτό την Πέμπτη (23-02-2023) όπως ανακοινώθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενες πράξεις εγκληματικής οργάνωσης, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών. Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του Φ. Τ. αλλά υπό τον όρο, ηλεκτρονικό βραχιόλι. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, θα εμφανιστεί ενώπιον του εφετείου εντός δεκαπέντε ημερών. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση».

------------------------------

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Ιταλός, -επίσης προφυλακισμένος Ευρωβουλευτής-, Αντόνιο Παντσέρι μοιράζονταν το ίδιο κελί για μερικές μέρες, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα όπως: τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την Εύα Καϊλή; , την οποία φέρεται να έχουν «κάψει» και οι δύο με τις καταθέσεις τους δίνοντας στοιχεία - «φωτιά» στην Βελγική Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Αντόνιο Παντσέρι παραμένει προφυλακισμένος και έχει υπογράψει σύμφωνο με τις αρμόδιες αρχές να δώσει στοιχεία και ονόματα με αντάλλαγμα την άμεση ελευθερία του. Μέχρι σήμερα πάντως παραμένει προφυλακισμένος στις Βελγικές Φυλακές όπως η Εύα Καϊλή και άλλοι Ευρωβουλευτές που έχουν συλληφθεί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA