Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της Νικολάου - Πολάκης: «Είναι αποδεδειγμένα τα όσα έκανε η κυρία αυτή και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τον Εισαγγελέα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της Νικολάου - Πολάκης: «Είναι αποδεδειγμένα τα όσα έκανε η κυρία αυτή και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τον Εισαγγελέα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία», τόνισε εξερχόμενος από το ΣΔΟΕ ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος μαζί με τον Tομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης (31-01-2023) με τον Γενικό Διευθυντή του Σώματος, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υπόθεσης της πρώην Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου...

Ο Παύλος Πολάκης είχε αποκαλύψει νωρίτερα ότι επί 19 μήνες ΣΔΟΕ και η Οικονομική Εισαγγελία δεν έχουν κάνει τίποτα για να διερευνήσουν επί της ουσίας τις συμβάσεις που είχε υπογράψει η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου για την προμήθεια υλικών στις φυλακές, για τις οποίες οι Χρήστος Σπίρτζης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης είχαν υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο το Μάιο του 2021 καταγγέλλοντας ζημία του Δημοσίου άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη κατά την έξοδο του από το ΣΔΟΕ:

«Επισκεφθήκαμε τον διοικητή του ΣΔΟΕ, κ. Κωνσταντέα ώστε να διευκρινιστούν κάποια πράγματα σε σχέση με την προανάκριση της υπόθεσης της κ. Νικολάου για την οποία είχαμε καταθέσει αναφορά τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάιο του 2021. Μέχρι πρόσφατα δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι έχει γίνει. Διαπιστώσαμε ότι έχει αναλάβει προανακριτικά καθήκοντα το ΣΔΟΕ. Υπάρχει μία αλληλογραφία ανάμεσα σε Εισαγγελέα και ΣΔΟΕ που κρατάει ένα χρόνο και πρακτικά δεν έχει οδηγήσει σε έκδοση πορίσματος.

Μιλήσαμε αναλυτικά με τον κ. Κωνσταντέα για την πορεία της υπόθεσης. Δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις για ένα μεγάλο έργο που όντως έκαναν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ. Μας είπαν ότι όπου να ‘ναι θα εκδοθεί το πόρισμα. Ελπίζω να είναι έτσι. Είδα ότι τελικά η ιστορία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έφτιαξε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Μπίνη -που μάζευε τα άλλα ελεγκτικά σώματα- έγινε ώστε να μην υπάρχει κανένας έλεγχος. Αυτό έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ με 80 υπαλλήλους να έχει πάνω από 400-450 προανακριτικές πράξεις. Τα ξεφορτώνουν όλα εδώ, φορτώνουν ένα σύστημα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Δόθηκαν οι αναγκαίες εξηγήσεις, πιστεύω να βγει σύντομα το πόρισμα και να μην κάνει πάλι οκτώ μήνες να το δει ο Εισαγγελέας. Για εμάς είναι πασιφανή και αποδεδειγμένα όλα όσα έκανε η εν λόγω κυρία. 

Έκατσε πολύ καλά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη ΝΔ η ιστορία του κορονοϊού. Στο όνομα του κορονοϊού έδωσαν τα πάντα απευθείας αναθέσεις. Όλες αυτές οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σε μία σειρά από υπουργεία δεν έχουν καμία σχέση με την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ήταν ένας τρόπος για να φάνε τα λεφτά».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA