Θεοδωρικάκος: «Υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί και διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ αλλά ο Διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων ούτε διερευνούσε, ούτε με ενημέρωνε για τίποτα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θεοδωρικάκος: «Υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί και διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ αλλά ο Διοικητής του Εσωτερικών Υποθέσεων ούτε διερευνούσε, ούτε με ενημέρωνε για τίποτα...»

Με δηλώσεις του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κατακεραύνωσε τον πρώην Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία δίνει λόγο αποκλειστικά στο Υπουργείο και όχι στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ...

«Στην ΕΛ.ΑΣ σαφώς υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί αλλά για καμία υπόθεση δεν με ενημέρωνε ούτε καν για τα στοιχειώδη ο απερχόμενος Διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος αποστρατεύτηκε στις πρόσφατες Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στην δική μου αντίληψη τα αποτελέσματα της δουλειάς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε σχέση με το πρόβλημα που πιστεύω ότι υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ το πρόβλημα της διαφθοράς είναι πενιχρά. Προσωπικά θα ήθελα περισσότερες υποθέσεις να έχουν διερευνηθεί. Το τελευταίο διάστημα δεν έχω καν στοιχειώδη ενημέρωση από τον συγκεκριμένο αξιωματικό...»

Αναφερόμενος στους διαλόγους των αξιωματούχων με «νονούς της νύχτας» ο Υπουργός τόνισε ότι έμαθε την υπόθεση από το δημοσίευμα λέγοντας:

«Ποιος να το ήξερε το δημοσίευμα του Βήματος αν δεν το ήξεραν οι Εσωτερικές Υποθέσεις; Όταν την Κυριακή διάβασα το δημοσίευμα του Βήματος είχα μονό μια επιλογή. Να δώσω εντολή στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ να στείλει το δημοσίευμα στο Εσωτερικών Υποθέσεων και ταυτόχρονα στον Εισαγγελέα. Αυτό έγινε αυτομάτως. Πεντακάθαρες κουβέντες. Όλα στο φως. Διαφάνεια . Πραγματικός έλεγχος».

Σημειώνεται πως ο νέος διοικητής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τοποθετήθηκε στη θέση του με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA