Εγκαινίασε νέα σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μελιού ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER ΕΚΛΟΓΕΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
 

Εγκαινίασε νέα σύγχρονη μονάδα τυποποίησης μελιού ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου (ΦΩΤΟ)

Τα τεχνολογικά εργαλεία για την προάσπιση του ελληνικού μελιού και την αντιμετώπιση των παράνομων πρακτικών, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, στα εγκαίνια της σύγχρονης μονάδας τυποποίησης μελιού της εταιρείας Π. Κάβουρας & ΣΙΑ Ο.Ε., στο ΒΙΟ.ΠΑ Άνω Λιοσίων, παρουσία και του βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρου Ρουσόπουλου...

Ο Ευβοιώτης Υφυπουργός μίλησε για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητακαι την ψηφιακή υπηρεσία «e-honey» που αφορά στο ισοζύγιο μελιού, τονίζοντας ότι στόχος του είναι η θωράκιση του κλάδου και η ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού.

«Οι νοθείες και οι ελληνοποιήσεις πλήττουν το κλάδο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές αποτελούν τροχοπέδη για την αναγνώρισή του διεθνώς.

«Χρωστάμε να δώσουμε στο μέλι την αξία που του αναλογεί», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού:

«Για να πετύχουμε την κατοχύρωση του ελληνικού σήματος, κινούμαστε σε δυο άξονες: Τον επιστημονικό και τον αγορανομικό. Το επιστημονικό συμβούλιο που συστήσαμε απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου όπου ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσα: πρωτόκολλο αναλύσεων που να πιστοποιεί ότι είναι ελληνικό το μέλι και την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των 7 βασικών ειδών μελιού όπου θα αναγράφονται στην ετικέτα», εξήγησε.

Ο Σίμος Κεδίκογλου συνεχάρη τον ιδρυτή της εταιρείας και μέλος του Δ/Σ της Διαεπαγγλματικής Εθνικής Επιτροπής Μελιού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, Παντελή Κάβουρα, ο οποίος με τη σειρά του εξήρε την άριστη συνεργασία τους λέγοντας ότι «τιμά με τις δράσεις του μελισσοκόμους και τυποποιητές».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα