ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Σχηματάρι: «Βροχή» οι selfies, οι χειραψίες και επίθεση σε Τσίπρα και Βαρουφάκη - «Ισχυρή ΝΔ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, θέλω δίπλα μας και τους δυσαρεστημένους γιατί κάναμε και λάθη...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Σχηματάρι: «Βροχή» οι selfies, οι χειραψίες και επίθεση σε Τσίπρα και Βαρουφάκη - «Ισχυρή ΝΔ από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, θέλω δίπλα μας και τους δυσαρεστημένους γιατί κάναμε και λάθη...»

Το Σχηματάρι του Δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία επισκέφθηκε την Τρίτη (25-04-2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες της περιοχής, με αρκετούς από τους οποίους/ες φωτογραφήθηκε, και ακολούθως έβγαλε λόγο στο κέντρο του χωριού - Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr... 

«Ξεκινάω αυτή την πολύ όμορφη προεκλογική μας διαδρομή εδώ, από τη Βοιωτία, αισθάνομαι πολύ ήσυχος με τη συνείδησή μου γι’ αυτά τα οποία κάναμε αυτή την τετραετία. Πολλές φορές παρουσιάζω το όραμά μου για την Ελλάδα ως ένα σπίτι το οποίο αυτή τη στιγμή είναι μισοχτισμένο. Βάλαμε τα θεμέλια και έχουμε αρχίσει και χτίζουμε τους ορόφους. Το σπίτι δεν έχει τελειώσει, όμως. Το κοινό μας σπίτι, που είναι η Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί μόνο από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μας δώσει την ευκαιρία, και θα το κάνει, για μια δεύτερη τετραετία. Στο τέλος της δεύτερης τετραετίας θα δούμε όλο το σπίτι έτοιμο. Και αυτό το σπίτι θα είναι ένα πραγματικά ευρωπαϊκό σπίτι, με μια χώρα η οποία θα ευημερεί. Με περισσότερη κοινωνική συνοχή, με καλύτερους μισθούς... Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο να σταθώ σήμερα εδώ μπροστά σας και να σας πω, "κοιτάξτε να δείτε", κάτοικοι εδώ του Σχηματαρίου, του Δήμου Τανάγρας, "είχα τόσα πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να κάνω που δεν μπόρεσα, δεν πρόφτασα να υλοποιήσω το πρόγραμμά μου". Δεν σας το λέω, γιατί πολύ απλά δεν είναι αλήθεια. Τι σας είχα πει προεκλογικά; Τρία απλά πράγματα: θα μειώσω τους φόρους, θα δημιουργήσω θέσεις εργασίας και θα κάνω την πατρίδα πιο ασφαλή. Τήρησα και τα τρία. Οι φόροι έχουν μειωθεί, θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί και η πατρίδα μας σήμερα είναι πιο ασφαλής.

Και μιας και μιλάμε για θέσεις εργασίας, είχε δίκιο ο Δήμαρχος όταν μίλησε εδώ για έναν Δήμο στον οποίο συνυπάρχει η θάλασσα, η κτηνοτροφία αλλά φυσικά ένας Δήμος ο οποίος είναι στην καρδιά της μεταποίησης της πατρίδας μας. Για δείτε λίγο πόσες επενδύσεις γίνονται, φίλες και φίλοι, μόνο εδώ στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια οι επενδύσεις που γίνονται συνολικά στη βιομηχανική περιοχή εδώ του Σχηματαρίου, αλλά και όχι μόνο. Επιχειρήσεις οι οποίες είχαν κλείσει, Pitsos, Softex -αναφέρω δύο ενδεικτικά- οι οποίες έχουν αναβιώσει, όχι τυχαία. Διότι αυτή η κυβέρνηση έσκυψε πάνω στα προβλήματά τους, βρήκε επενδυτές, εξασφάλισε χρηματοδότηση και σήμερα οι επενδύσεις αυτές είναι σε θέση να ξαναδίνουν θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν χάσει την ελπίδα τους.

Η εργασία και η μείωση της ανεργίας αποτέλεσε την πρώτη μου προτεραιότητα. Και εδώ στη Βοιωτία και συνολικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος έχουμε κάνει αυτό το όραμά μας πράξη. Ο Περιφερειάρχης γνωρίζει, και ο Δήμαρχος, ότι η συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση όλο αυτό το διάστημα ήταν εξαιρετική. Θα διαχειριστείς, αγαπητέ Φάνη, ένα πολύ μεγαλύτερο περιφερειακό πρόγραμμα για την επόμενη περίοδο γιατί θα είσαι ο επόμενος Περιφερειάρχης. Αλλά αυτό είναι ένα πρόγραμμα το οποίο εμείς διαπραγματευτήκαμε και εμείς κερδίσαμε για τη χώρα...», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχτούν στο Σχηματάρι».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε επίσης:

«Επανέρχομαι, όμως, στα διλήμματα των εκλογών και σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μας κυβερνήσουν μη έχοντας μάθει τίποτα απολύτως από τα κολοσσιαία λάθη τα οποία διέπραξαν το 2015. Ο κ. Βαρουφάκης, προσέξτε, γιατί αναφέρομαι σε αυτόν: Διότι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της “προοδευτικής διακυβέρνησης” για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε πριν από λίγες μέρες, με περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας, ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να βγούμε από το ευρώ, θα πληρώνεστε όλοι με ‘Δήμητρες’”. Λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε “Monopoly” με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες. Οι οποίες όμως ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνες, διότι όλα αυτά τα σχέδια εξακολουθούν να υπάρχουν στο μυαλό τους. Πρέπει, λοιπόν, να τα εμποδίσουμε. Και πώς θα τα εμποδίσουμε; Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών», επισήμανε και συνέχισε: 

«Όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή τόσο πιο βέβαιοι θα είμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί τελικά τη μεγάλη ευθύνη να κυβερνήσουμε τον τόπο και για την επόμενη τετραετία. Τα διλήμματα, λοιπόν, εν όψει των εκλογών είναι πάρα πολύ καθαρά και γι’ αυτά ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συζητήσουμε με πολιτισμένο και δημοκρατικό τρόπο, όπως αρμόζει στην παράταξή μας, τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μου είπε μία κυρία, “μεγάλη νίκη στην πρώτη Κυριακή των εκλογών”. Της απάντησα, «υπάρχει μία Κυριακή μόνο, η 21η Μαΐου» και αυτή θα στείλει το μήνυμα της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας αλλά και της αυτοδύναμης Ελλάδος. Όσο πιο ισχυροί είμαστε την πρώτη Κυριακή τόσο πιο βέβαιοι θα είμαστε ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί τελικά τη μεγάλη ευθύνη να κυβερνήσουμε τον τόπο και για την επόμενη τετραετία. Εγώ θέλω να αντιπαρατίθεμαι πάντα πολιτικά, με επιχειρήματα, με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους μας και αυτό θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Θα σας ζητήσω να πείτε “όχι” στα fake news, “όχι” στην τοξικότητα. Παρατηρώ με ενδιαφέρον, μειδιώ, χαμογελώ όταν βλέπω τους αντιπάλους μας οι οποίοι τώρα τους φταίνε, λέει, οι δημοσκοπήσεις και η μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων. Τους λέω, “σύντροφοι, δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε”. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αυτό το οποίο βλέπουμε και εμείς εδώ...

Θα σας ζητήσω να πείτε "όχι" στα fake news, «όχι» στην τοξικότητα. Παρατηρώ με ενδιαφέρον, μειδιώ, χαμογελώ όταν βλέπω τους αντιπάλους μας οι οποίοι τώρα τους φταίνε, λέει, οι δημοσκοπήσεις και η μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων. Τους λέω, "σύντροφοι, δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε". Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αυτό το οποίο βλέπουμε και εμείς εδώ. Αλλά η καλύτερη δημοσκόπηση, εκεί θα συμφωνήσω, είναι την ημέρα της κάλπης. Την ημέρα της κάλπης, λοιπόν, πρέπει όλες και όλοι να είμαστε παρόντες και μέχρι τότε να κάνουμε όλοι αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, την οποία σας ζητώ να την κάνουμε, να συμπορευτούμε.

Να βρούμε ενδεχομένως συμπολίτες μας οι οποίοι για κάποιο λόγο μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι με αυτά τα οποία κάναμε αυτή την τετραετία, να τους εξηγήσουμε ότι βεβαίως και λάθη κάναμε, τα αναγνώρισα πρώτος, αλλά η συνολική πορεία της χώρας είναι μία πορεία προόδου, το πρόσημο είναι θετικό. Και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρχουν και συμπολίτες μας, και εδώ στη Βοιωτία, όπου προσβλέπω και θα πετύχουμε καλύτερα ποσοστά, πολύ καλύτερα ποσοστά από αυτά τα οποία πετύχαμε στις εκλογές του 2019, που θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά. Γιατί; Διότι βλέπουν και συγκρίνουν. Βλέπουν μία κυβέρνηση η οποία πάλεψε, η οποία προσπάθησε. Δεν σας έταξα θαύματα το 2019, σκληρή δουλειά σας έταξα, σχέδιο. Και σε αυτή τη δέσμευσή μου ήμουν απολύτως συνεπής. Θα κρίνουν και θα συγκρίνουν. Και είμαι σίγουρος ότι την 21η Μαΐου θα στείλουν ένα εκκωφαντικό μήνυμα. Η πατρίδα μας θα είναι γαλάζια, Κωνσταντίνου και Ελένης, εκείνη τη μεγάλη μέρα γιορτής, και η Νέα Δημοκρατία θα έχει πετύχει μία μεγάλη νίκη.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χειροκρότημά σας, για αυτή την πολύ θερμή υποδοχή σήμερα στο Σχηματάρι. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας τώρα να πάμε και στη Θήβα, να πάμε και στη Λιβαδειά και το αποτύπωμα τελικά το εκλογικό εδώ στη Βοιωτία θα είναι εξαιρετικά θετικό. Έχουμε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο, ανταγωνιστικό».

Δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ που κατέγραψε η κάμερα του EviaZoom.gr:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA