«Ελληνική Λύση»: Αποχωρούν οι δύο βουλευτές που κατηγορούνται ως αποστάτες και συνομιλητές της ΝΔ από το κόμμα του Βελόπουλου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

«Ελληνική Λύση»: Αποχωρούν οι δύο βουλευτές που κατηγορούνται ως αποστάτες και συνομιλητές της ΝΔ από το κόμμα του Βελόπουλου (ΦΩΤΟ)

Αποχώρησαν από την «Ελληνική Λύση» οι βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης και Αναστασία - Κατερίνα Αλεξοπούλου, μετά την απόφαση του κόμματος να τους τιμωρίσει εξορίζοντάς τους σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, καθώς οι δύο βουλευτές κατηγορούνται ως αποστάτες από τον Πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης»...

Συγκεκριμένα, σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δύο βουλευτές ήταν συνομιλητές της ΝΔ. Παράλληλα ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής στις 6 Απριλίου 2023 ότι η ΝΔ προσπαθεί να εξαγοράσει βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης».

Οι δύο βουλευτές αν και διέψευσαν τα σχετικά δημοσιεύματα και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη, παραπέμφθηκαν από το κόμμα Βελόπουλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η Επιτροπή αποφάνθηκε πως «οι φερόμενοι ως συνομιλητές της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον...»

Οι βουλευτές Μυλωνάκης και Αλεξοπούλου που αποχώρησαν:

H ανακοίνωση της «Ελληνικής Λύσης»:

«Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι "συνομιλούν" με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι φερόμενοι ως "συνομιλητές" της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.

Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον. Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος».

Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές Μυλωνάκης και Αλεξοπούλου ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την «Ελληνική Λύση»...

Πρώτη η βουλευτής Αναστασία - Κατερίνα Αλεξοπούλου ανήρτησε αρχικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!». Στη συνέχεια εξέδωσε δελτίο Τύπου, επισημοποιώντας την αποχώρησή της από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ακολούθησε ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης, ο οποίος ανακοίνωσε το Σάββατο (22-04-2023) την αποχώρησή του από την «Ελληνική Λύση» τονίζοντας τα εξής:

«Μετά την επίσημη πλέον ανακοίνωση της Ελληνική Λύση με την οποία αποφασίστηκε χωρίς πρότερη επίσημη ενημερωσή μου και χωρίς καν να ερωτηθώ, δίκην τιμωρίας χωρίς κανένα λόγο και αιτία, η κάθοδός μου σε άλλη εκλογική περιφέρεια εκτός της Ανατολικής Αττικής, η απάντησή μου είναι αρνητική. Ήμουν βουλευτής στη συγκεκριμένη περιφέρεια – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στο κόμμα – και παραμένω εργάτης, μαχητής και πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους μου που με εμπιστεύθηκαν, τους οποίους και υπηρέτησα και υπηρετώ τέσσερα χρόνια τώρα.

Με σοβαρότητα, εντιμότητα, λογική και αξιοπρέπεια δηλώνω ότι θα υπερασπίζομαι πάντα τις ιδεολογικές μου θέσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τετραετή παρουσία μου στη Βουλή.

Αυτά τα πολιτικά – εκβιαστικά διλήμματα για αλλαγή περιφέρειας, τα οποία έχουν απότερους σκοπούς, δεν με αγγίζουν. Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη, καλό και κυρίως τίμιο αγώνα και σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες να είναι πάντα με ψηλά το κεφάλι».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA