Και τα χειρότερα έρχονται - Στοιχεία της Eurostat: 592.200 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 ως το 2021 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Και τα χειρότερα έρχονται - Στοιχεία της Eurostat: 592.200 Έλληνες μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 ως το 2021

Τα στοιχεία της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που δημοσιεύτηκαν δείχνουν την υποχώρηση του δυναμικού της Ελλάδας που θεωρείται περίγελος και τριτοκοσμική χώρα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο...

Όπως αναφέρουν τα αθροιστικά, από το 2010 έως και το 2021 μετανάστευσαν στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους συνολικά 592.200 άτομα, τα οποία ήταν κυρίως στο άνθος της ηλικίας τους και στην πλέον παραγωγική ηλικία.

Είναι πρόδηλο ότι το πρώτο μεγάλο τσουνάμι της μετανάστευσης ξέσπασε στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, όταν χάθηκε μονομιάς πάνω από το 25% του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε χώρα εν καιρώ ειρήνης, η ανεργία εκτινάχθηκε κοντά στο 30%, και η αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης μοίρας κατέστη επιβεβλημένη, δεδομένου ότι στην Ελλάδα ο βασικός μισθός υποχώρησε κάτω από τα 600 ευρώ μεικτά και καθιερώθηκε και ο υποκατώτατος για τους νέους, ενώ οι θεσμοί στην Ελλάδα (δικαιοσύνη, αστυνομία, κ.α.) διώχνει ακόμα περισσότερους.

Την ίδια περίοδο πέρασαν τα σύνορα της επικράτειας και εισήλθαν στη χώρα 342.900 άτομα, διαμορφώνοντας ένα άκρως αρνητικό (και σε αυτήν την περίπτωση…) μεταναστευτικό ισοζύγιο.

Το 2021, μολονότι η οικονομία φάνηκε να ανακάμπτει με σχετικά εντονότερο ρυθμό μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, η καθαρή μεταναστευτική ροή παρέμεινε αρνητική. Το ίδιο συνέβη, ίσως και σε μεγαλύτερη κλιμακα, τα επόμενα χρόνια από το 2022 μέχρι σήμερα, τα οποία στοιχεία θα δημοσιευτούν σε νέα ημερομηνία από την Eurostat.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA