Κατάρ Gate - Βέλγιο: Αποφυλακίζεται η Καϊλή με βραχιολάκι και κατ΄οίκον περιορισμό, δεκτό το 4ο συνεχόμενο αίτημα της - Την Μεγάλη Παρασκευή αφήνεται ελεύθερη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάρ Gate - Βέλγιο: Αποφυλακίζεται η Καϊλή με βραχιολάκι και κατ΄οίκον περιορισμό, δεκτό το 4ο συνεχόμενο αίτημα της - Την Μεγάλη Παρασκευή αφήνεται ελεύθερη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή που ήταν προφυλακισμένη εδώ και 4 μήνες σε Βελγικές υπερσύγχρονες φυλακές που κατηγορείται, για την γνωστή υπόθεση Κατάρ Gate με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ, από τις Βελγικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, θα αφεθεί τελικά ελεύθερη την Μεγάλη Παρασκευή (14-04-2023) καθώς έγινε δεκτό το τέταρτο επί σειρά αίτημα της από τις Βελγικές Δικαστικές και Εισαγγελικές Αρχές να αποφυλακιστεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι της στις Βρυξέλλες...

Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία από τους συλληφθέντες που παρέμενε στην φυλακή, ενώ η δίκη αναμένεται να αργήσει πάρα πολύ, μετά από χρόνια, καθώς συλλέγονται συνεχώς και νέα στοιχεία.

Το «βραχιολάκι» που αναζητούνταν για την Εύα Καϊλή βρέθηκε και σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημτρακόπουλο θα αποφυλακιστεί από τις φυλακές Χάρεν στις 11:00 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής (14-04-2023).

Επισημαίνεται ότι η Εύα Καϊλή είχε διώξει πρόσφατα τον έναν Βέλγο δικηγόρο της και είχε προσλάβει τον Βέλγο δικηγόρο Σβεν Μαρί, ο οποίος θεωρείται από τους πιο σκληροτράχηλους και καλύτερους δικηγόρους του Βελγίου. Μάλιστα ο Σβεν Μαρί είχε μιλήσει σε έντονο ύφος στον έναν Βέλγο Εισαγγελέα κατά την διαδικασία της αίτησης για την αποφυλάκιση της λέγοντας του σε προσωπικό ύφος "την κρατάς ως τρόπαιο στη φυλακή και θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο..."

Παράλληλα ο Έλληνας δεύτερος δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (13-04-2023):

«Αυτό που κρατάει την Εύα Καϊλή ψυχολογικά ισχυρή, είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και ότι θα δώσει τη μάχη να αποδείξει αυτή την αθωότητά της. Aπό τα χρήματα και τα ευρήματα στην κατοικία της κ. Καϊλή και του συντρόφου της, αποδεικνύεται ότι δεν είχαν σχέση με την Εύα Καϊλή και δεν βρέθηκε κανένα δακτυλικό αποτύπωμά της σε καμία αυτοσχέδια δεσμίδα με χρήματα. Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση... H Εύα Καϊλή ονειρεύεται την ημέρα που θα ακούσει ότι είναι αθώα. Τότε μόνο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να δει στα μάτια τους ανθρώπους που τόσα χρόνια την εμπιστεύτηκαν και την τίμησαν με την ψήφο τους. Αν δεν αθωωθεί δεν θέλει και δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα... Η Εύα Καϊλή περιμένει πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα ανοίξει η πόρτα της φυλακής και θα μπορέσει να πάει στο σπίτι και να αγκαλιάσει το παιδί της..»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA