Ανακοινώσεις για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται επιλογή στελεχών του που θα βγαίνουν στα κανάλια - Σκέρτσος: «Αντιδρά στην ήττα όχι με δημοκρατία αλλά με φίμωση και λογοκρισία...» - Τσαπανίδου: «Η νέα εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική ας το έχουν υπ` όψιν τους...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR

Μετά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος ποια στελέχη και βουλευτές του θα εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ, ακολούθησαν διαδοχικές ανακοινώσεις από τη ΝΔ, η οποία κάνει λόγο «για σταλινικό δόγμα και λιγότερη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα της 21ης Μαΐου 2023 με πρακτικές φίμωσης και λογοκρισία στα στελέχη του...», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αργότερα λέγοντας πως «η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου θα είναι διαφορετική από την προηγούμενη και ότι δεν θα δώσει άλλες αφορμές για χυδαία διαστρέβλωση των θέσεών του...»

Διαβάστε αναλυτικά:

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Άκη Σκέρτσου, η οποία εστάλη στο EviaZoom.gr το Σάββατο (27-05-2023):

«Χθες βράδυ μάθαμε ότι το “πολίτμπιρο” του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να επιβάλλει γενικό δημόσιο “σιωπητήριο” στα μέλη του, θέτοντας κεντρικό εμπάργκο στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ. Στο εξής μόνο κάποια λίγα στελέχη θα έχουν “ελευθέρας” από τα κεντρικά της Κουμουνδούρου να εκφράζονται δημόσια σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ οι υπόλοιποι -εικάζουμε- θα αξιολογούνται πρώτα από την επιτροπή λογοκρισίας του κόμματος με βάση το γραπτό κείμενο “αυτοκριτικής” που κλήθηκαν να καταθέσουν και αν αυτό πληροί τις προδιαγραφές τότε ίσως να παίρνουν “ελευθέρας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην ήττα όχι με περισσότερη δημοκρατία αλλά με λογοκρισία. Το σταλινικό δόγμα “να λες τη γνώμη σου φτάνει να είναι και σωστή” επιστρέφει το 2023! Το είδαμε άλλωστε και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής όπου απαγορεύθηκαν οι ομιλίες στελεχών πλην του Αλέξη Τσίπρα.

Ζούμε την απόλυτη αντίθεση. Την ώρα δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει και ενθαρρύνει τα στελέχη μας να δυναμώσουν με κάθε τρόπο, με τη φωνή και την δημόσια παρουσία τους, τον πολιτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παίρνουν πρώτα έγκριση για να εμφανιστούν σε ΜΜΕ.

Ερώτημα πρώτο: θα ανεχτούν τέτοιες πρακτικές φίμωσης τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι, τι μήνυμα στέλνουν στους πολίτες για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της ατομικής έκφρασης;

Ερώτημα δεύτερο: θα το δεχτούν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι;

Ερώτημα τρίτο: δεν ανησυχούν στον ΣΥΡΙΖΑ μήπως με τέτοιες πρακτικές πέσουμε κι άλλο στην “ανεξάρτητη έκθεση” των ρεπόρτερ χωρίς σύνορα για την ελευθερία του τύπου στη χώρα μας;».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πόπης Τσαπανίδου, η οποία εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της κ. Σκέρτσου, δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή της που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει συντεταγμένος και αξιόπιστος στα ΜΜΕ.

Και δεν θα της δώσει πλέον άλλες αφορμές για χυδαία διαστρέβλωση των θέσεών του.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι διαφορετική από τη προηγούμενη.

Ας το έχουν υπ` όψιν τους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα