Κόλαση στην Τουρκία λίγο πριν τις εκλογές: Έπεσαν πυροβολισμοί στα γραφεία του Ερντογάν - Επίθεση με πέτρες κατά Κιλιτσντάρογλου (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κόλαση στην Τουρκία λίγο πριν τις εκλογές: Έπεσαν πυροβολισμοί στα γραφεία του Ερντογάν - Επίθεση με πέτρες κατά Κιλιτσντάρογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οξύνεται το κλίμα στην Τουρκία λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου 2023...

Ένοπλη επίθεση κατά γραφείων του Ερντογάν στο Γκαζιαντέπ, καταγγέλλει το ΑΚΡ.

Στη διάρκεια της επίθεσης, ο δημοτικός σύμβουλος του CHP Ερσίν Ατάρ φέρεται να πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, η κόντρα μεταξύ των δύο επιτελείων και των υποστηρικτών τους φουντώνει, με επιθέσεις εκατέρωθεν.

Επίθεση με πέτρες κατά προεκλογικού λεωφορείου του Κιλιτσντάρογλου

Επίθεση με πέτρες κατά προεκλογικού λεωφορείου του Κιλιτσντάρογλου έγινε από ένα 15χρονο παιδί. Όπως έγινε γνωστό, ο Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε καμιά καταγγελία και το παιδί αφέθηκε ελεύθερο.

Το περιστατικό αυτό συνέβη αφού μια ομάδα υπερεθνικιστών πέταξε πέτρες στο προεκλογικό λεωφορείο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης του CHP και αντιπροέδρου, Εκρεμ Ιμάμογλου στις 7 Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Saros Research: 6 μονάδες μπροστά ο Κιλιτσντάρογλου από τον Ερντογάν

Δημοσκόπηση της εταιρείας Saros, προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, στις 3-7 Μαΐου, δείχνει ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περνά τον Ερντογάν κατά 6 μονάδες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Κιλιτσντάρογλου έχει πιθανότητες να κερδίσει ακόμη και στον πρώτο γύρο. Ωστόσο, είναι πιθανό οι εκλογές να περάσουν στον δεύτερο γύρο με οριακό αποτέλεσμα.

Μετά τη διανομή των αναποφάσιστων και όσων απάντησαν «δεν θα ψηφίσω», τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: 44,48%
Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: 49,96%
Μουχαρέμ Ιντζέ: 3,23%
Σινάν Ογάν: 2,33%

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA