Κατάρ Gate - Βέλγιο: Τέλος και το βραχιολάκι για τον σύντροφο της Καϊλή - Το ίδιο ζητάει τώρα και η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάρ Gate - Βέλγιο: Τέλος και το βραχιολάκι για τον σύντροφο της Καϊλή - Το ίδιο ζητάει τώρα και η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής... (ΦΩΤΟ)

Με ανακοίνωση της η Βελγική Δικαιοσύνη γνωστοποίησε τα εξής για την υπόθεση Qatar Gate με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ:

«Οι Μ. Ταραμπέλα και Φ. Τζόρτζι (σ.σ. ο σύντροφος της Καϊλή) δεν χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα. Την απόφαση αυτή έλαβε ο Βέλγος Ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή...», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αντίθετα σε κατ'οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Ιταλός Ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής - πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από τις 14 Απριλίου 2023, όπου και αποφυλακίστηκε.

Δημητρακόπουλος: «Η Καϊλή θα ζητήσει να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι...»

Αίτημα για αφαίρεση του ηλεκτρονικού βραχιολιού επιτήρησης, αναμένεται να καταθέσει, η Εύα Καϊλή, εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο Qatargate.

Η κίνηση αυτή από την πλευρά της Εύας Καϊλή είναι σε άμεση συνάρτηση με το γεγονός ότι χθες η Βελγική Δικαιοσύνη αποφάσισε να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι από τον Βέλγο Ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα αλλά και από τον σύντροφο της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο δικηγόρος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρει:

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητα της».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA