Αποκάλυψη Τσίπρα σε ερώτημα για τους διεφθαρμένους θεσμούς που ταλανίζουν τη χώρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την κάθαρση του παρακράτους, την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και την τιμωρία όλων των επίορκων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών - Ολόκληρη η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αποκάλυψη Τσίπρα σε ερώτημα για τους διεφθαρμένους θεσμούς που ταλανίζουν τη χώρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την κάθαρση του παρακράτους, την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και την τιμωρία όλων των επίορκων πολιτικών και δημόσιων λειτουργών - Ολόκληρη η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (16-05-2023) η διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο που είχε επίκεντρο φυσικά το παρακράτος και τους διεφθαρμένους θεσμούς που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς που τους εκπροσωπούν...

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού επανέλαβε την πεποίθηση του ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το πρώτο κόμμα το βράδυ των εκλογών της Κυριακής (21-05-2023) θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και δεν θα χρειαστεί δεύτερη κάλπη και άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και την αποκάλυψη όλων των ενόχων και επίορκων πολιτικών προσώπων και δημόσιων λειτουργών με σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής όπου θα μπορούν να συμμετέχουν με κατάθεση από πάση φύσεως μάρτυρες - θύματα του παρακράτους και ακολούθως φυσικά την διεξαγωγή Ειδικών Δικαστηρίων για καθίσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε, μετά από ερώτημα δημοσιογράφου αν υπάρχει δυνατότητα να προκύψει έστω και μια βραχύβια κυβέρνηση συνεργασίας για να αποκαταστήσει το κράτος Δικαίου, ότι αν χρειαστεί δεν αποκλείει και μία «κυβέρνηση ειδικού σκοπού», που, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ, θα έχει διάρκεια λίγων μηνών και θα ασχοληθεί αποκλειστικά μόνο με το μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα που δεν είναι άλλο από το παρακράτος και τους διεφθαρμένους θεσμούς που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής (θα κληθούν πάση φύσεως μάρτυρες - θύματα του παρακράτους) και στη συνέχεια θα διεξαχθούν ειδικά δικαστήρια για όλους τους επίορκους.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Αν κατάλαβα καλά, με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρχει κυβέρνηση μακράς πνοής; Διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω θα υπάρχουν οι συσχετισμοί, θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, σταθερότητας. Όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Που μέσα σε αυτή βεβαίως της μακράς πνοής διακυβέρνηση, θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς.

Μέσα στους γενικούς σκοπούς, θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς. Δηλαδή, θα είναι νομίζω προτεραιότητά μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών και βεβαίως της απόδοσης δικαιοσύνης και στο έγκλημα των Τεμπών. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύψει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής, που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και για την κοινωνία».

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για την Ελληνική "Δικαιοσύνη" ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Θα γίνουν θεσμικές αλλαγές για την απονομή της δικαιοσύνης... Πρέπει να ανοίξουμε και θα ανοίξουμε μία μεγάλη συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για να πάρει ανάσα και να ανακτήσει το κύρος της η Δικαιοσύνη...»

Μέτρα μεγάλης ανακούφισης με μηδενικό δημοσιονομικό κόστος

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «πρεμούρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη να δημιουργήσει την εικόνα ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κοστίζει ακριβά, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμη μια ΠΝΠ με τρία άρθρα εκ των οποίων τα δυο πρώτα έχουν μηδενικό οικονομικό κόστος και αφορούν πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες που έχουν πέσει θύμα των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρθηκε:

«Το πρώτο άρθρο προς ψήφιση με ΠΝΠ είναι η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας η οποία έχει μηδενικό δημοσιονομικό κόστος».

«Το δεύτερο άρθρο αφορά στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η οποία αποτελεί μια νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή για να γίνονται οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ πελάτες των ιδιωτικών κολεγίων».

«ALTER EGO του Μητσοτάκη ο Βαρουφάκης»

Ερώτηση και για τον Γιάνη Βαρουφάκη δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απάντησε:

«Νομίζω ότι ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων. Εάν δεν υπήρχε ο κ. Βαρουφάκης θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να τον εφεύρει. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ήταν το alter ego του Μητσοτάκη. Αυτές ήταν οι ανοησίες περί «Δήμητρας», μία εμμονή την οποία όλοι γνωρίζουμε αλλά την ξεπεράσαμε οριστικά το 2015, διότι αυτές απόψεις Σόιμπλε, δεν ήταν προοδευτικές απόψεις αυτές. Με αυτή την εμμονή του και τη σπουδή του να το φέρει προεκλογικά στη συζήτηση έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη, να επισείσει για ακόμη μία φορά το ξαναζεσταμένο φαγητό του φόβου».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA