Παρεμβάσεις και επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αγιο Όρος - «Γαλάζιος» συναγερμός στη ΝΔ για τη «Νίκη» ...και ο Βελόπουλος (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Παρεμβάσεις και επίσκεψη Μητσοτάκη στο Αγιο Όρος - «Γαλάζιος» συναγερμός στη ΝΔ για τη «Νίκη» ...και ο Βελόπουλος (ΦΩΤΟ)

Η ΝΔ δίνει μεγάλη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα όπου είναι υψηλά τα ποσοστά του κόμματος «Νίκη»...

Οι εκλογικές επιδόσεις του κόμματος που έχει μαζέψει θρησκόληπτους, Μητροπολίτες, ιερείς, αρνητές του κορονοϊού, «ορφανά» του Πάνου Καμμένου, ακροδεξιούς του Κασιδιάρη και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων ή ελεγχόμενων από αγιορείτικες μονές, έχουν θορυβήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Οι πρώτες, όχι και τόσο ξεκάθαρες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι το κόμμα «Νίκη» θα μπει στη Βουλή, ίσως δε και με μεγαλύτερη ευκολία, δηλαδή με ένα ποσοστό πάνω από 3%.

Οι εκτιμήσεις αυτές έχουν βάλει σε κόκκινο συναγερμό τη Νέα Δημοκρατία, αφενός γιατί μπορεί να χάσει ψηφοφόρους της από την δεξιά, πατριωτική, θρησκόληπτη δεξιά, κι αφετέρου μπορεί να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αυτοδυναμία.

Αν η ΝΔ πάρει ποσοστό 38% και το υπόλοιπο των κομμάτων εκτός Βουλής βρεθεί στο 8%, τότε θα έχουμε εύθραυστη αυτοδυναμία της τάξης των 151 βουλευτών.

Με 39% και το υπόλοιπο των κομμάτων περί το 6%, επίσης η κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί θα έχει περίπου 151-152 έδρες. Σενάρια πιθανά αν στη Βουλή μπουν και το κόμμα «Νίκη» και η «Πλεύση Ελευθερίας» αλλά και το «ΜέΡΑ 25».

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαίου το ποσοστό των κομμάτων εκτός Βουλής έφτασε το 16%. Επομένως ακόμη και 3% να πάρουν τα παραπάνω κόμματα και πιάσουν το όριο, το υπόλοιπο μπορεί να κυμανθεί στο 6%.

Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν ότι ειδικά το κόμμα «Νίκη», το οποίο βρίσκεται στα δεξιά της, μπορεί να αποστερήσει σημαντικές έδρες για μια ισχυρή αυτοδυναμία. Βλέπουν επίσης ότι το συγκεκριμένο κόμμα στη Βόρεια Ελλάδα κινείται ιδιαίτερα δυναμικά και σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις ξεπερνά και το 5,5%.

Για το λόγο αυτό κορυφαία στελέχη στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μίλησαν με όλους τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδας, κυρίως με τους εκλεγμένους (αλλά και τους υπόλοιπους υποψήφιους) στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησαν εγρήγορση και κυρίως να μιλήσουν οι βουλευτές στα θρησκευτικά κέντρα με τα οποία έχουν επαφές. Σε ναούς, μητροπολίτες και ιερωμένους στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν πρόσβαση και μπορούν να επηρεάσουν το… χριστεπώνυμο πλήθος.

Το βλέμμα στο Άγιο Όρος

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση σε εκλογικές περιφέρειες που η «Νίκη» «τσιμπάει» και δείχνει δυναμική.

Την ίδια στιγμή αναμένεται παρέμβαση και στο Αγιο Ορος από ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας που έχουν άριστες σχέσεις με τους ηγούμενους και μοναχούς συγκεκριμένων μοναστηριών που φαίνεται να διάκεινται φιλικά με τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό και το κόμμα του.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι ανακοινώσεις μονών που διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Νίκη. Ούτε βεβαίως οι παρεμβάσεις, τόσο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όσο και Μητροπολιτών που κατακεραυνώνουν το συγκεκριμένο κόμμα το οποίο επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πίστη των πολιτών.

Προς την κατεύθυνση του «φρένου» στα ποσοστά του κόμματος Νίκη σύντομα θα επισκεφτεί το Αγιο Ορος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια επίσκεψη που ήταν προγραμματισμένη αλλά που τώρα παίρνει χαρακτήρα ακόμη πιο ουσιαστικό για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί την επόμενη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Άγιο Ορος, μαζί με το γιο του σε μια κίνηση συμβολική αλλά με βαθύ πολιτικό περιεχόμενο.

Αγωνίες και για Βελόπουλο

Όμως, για το… θρησκευτικό κόμμα που βουτάει στα θολά νερά των παραχριστιανικών οργανώσεων αγωνιά και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Η ακριβώς ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων της «Ελληνικής Λύσης» και της «Νίκης» προκαλούν στον Βελόπουλο πανικό καθώς φοβάται διαρροή ψηφοφόρων του προς τα εκεί. Ο ίδιος θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση του στη Βουλή, ακόμη και να ενισχύει την Κοινοβουλευτική του ομάδα. Όμως, οι πρώτες μετρήσει δείχνουν διαρροή ψηφοφόρων από την Ελληνική Λύση προς τη Νίκη».

Ο Νικολόπουλος θα είναι υποψήφιος με την Ελληνική Λύση», μήπως καταφέρει να μπει από το παράθυρο ξανά στη Βουλή, έπειτα από χρόνια πολιτικής αφάνειας.

Παράλληλα, φέρνει στο κόμμα του Βελόπουλου 250 στελέχη – υποψήφίους του ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική Λύση στο «θρησκευτικό ακροατήριο» που χτυπάει με επιτυχία ο Νατσιός και οι «φίλοι» στις παραθρησκευτικές οργανώσεις και στην Αθωνική Πολιτεία.

Ενδεχομένως, αυτή η σύγκρουση για το ίδιο κοινό μεταξύ Ελληνικής Λύσης και Νίκης να σημάνει την έξοδο από τη Βουλή του πρώτου (ή τη δραματική μείωση των ποσοστών του) και την είσοδο στη Βουλή του δεύτερου.

Εκτιμάται ότι ο εξαιρετικά άνετος με την τηλεόραση Βελόπουλος θα εξαπολύσει σύντομα νέα επίθεση προς το κόμμα Νίκη θέλοντας να αναδείξει εαυτόν σε κυρίαρχο του δεξιού – πατριωτικού – θρησκευτικού χώρου.

Και φυσικά ως μόνιμου ιδιοκτήτη της ακροδεξιάς πολυκατοικίας.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Τα Νέα

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ