Συνέντευξη Μητσοτάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»: Τι δήλωσε για τις εκλογές, το περιβόητο ντιμπέιτ, κ.α. (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο «Καλημέρα Ελλάδα»: Τι δήλωσε για τις εκλογές, το περιβόητο ντιμπέιτ, κ.α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε ζωντανά την Δευτέρα (08-05-2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Συνέντευξη εφ’  όλης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», το πρωί της Δευτέρας (08-05-2023) απαντώντας σε «βροχή ερωτημάτων» του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου.

«Αυτοί είναι οι κανόνες που συμφωνήθηκαν. Εγώ προσωπικά πηγαίνω παντού και δεν έχω πρόβλημα να απαντώ σε καμία ερώτηση. Έχουμε έξι αρχηγούς και έξι δημοσιογράφους και πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Θα ήθελα και εγώ ένα πιο χαλαρό πλαίσιο. Εγώ με τον κ. Τσίπρα έχουμε κάνει 100 ώρες συζήτηση στην Βουλή, δεν θα γίνουν σοφότεροι οι πολίτες από μια συζήτηση μεταξύ μας», είπε ερωτηθείς για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

Συμπλήρωσε ότι «η ουσία του ντιμπέιτ είναι να μας απαντήσουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που θα τους έχουμε εκεί δίπλα-δίπλα, για το πώς «βλέπουν» μια προοδευτική διακυβέρνηση».

«Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές απλής αναλογικής και πρέπει ισότιμα να συμμετέχουν τα κόμματα στο debate. Στις επόμενες εκλογές, επειδή υπάρχει το μπόνους των εδρών, που δεν αφορά το τρίτο κόμμα, αλλά μόνο τα δύο πρώτα κόμματα, φυσικά και θα πρέπει να υπάρξει ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα», είπε.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Στην Κυβέρνηση μου μπορώ να συμπεριλάβω σε θέσεις ευθύνης, όπως το έχω ήδη κάνει, πρόσωπα που προέρχονται από άλλος χώρους. Βλέπετε πως πολλά άξια στελέχη από άλλους χώρους, που ήρθαν στην ΝΔ μετά από την εκλογή μου, πλέον είναι υποψήφιοι με την ΝΔ. Βλέπετε πως και στο εξώφυλλο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να έχει πολύ μπλε, αλλά έχει και λίγο κόκκινο».

«Μακάρι η συζήτηση τις επόμενες 15 ημέρες να αφορά το μέλλον και όχι το παρελθόν, τον Ανδρέα Παπανδρέου και το αν ο κ. Τσίπρας επιλέγει σήμερα να κάνει ομιλία στην Λαμία κάτω από το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός σχετικά με το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου καθ'  οδόν προς τις κάλπες. Οι μόνες εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι οι εκλογές της 21ης Μαΐου με την απλή αναλογική και τις δυσκολίες που έχει.

Θα σεβαστώ τις επιταγές του Συντάγματος και θα λάβω την διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα πω κάτι παραπάνω για αυτό. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα μας δείξει τις επόμενες κινήσεις», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε μεγάλες διαφορές. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θέλει εμένα για πρωθυπουργό. Σε πολιτικό επίπεδο βλέπω διαφορές πχ. για την αξιολόγηση των δημοσίων υπάλληλων. Σήμερα, είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στην ΝΔ. Βλέπω τους ενώνει κοινός τόπος: να μην είμαι εγώ Πρωθυπουργός μετά τις εκλογές. Το ίδιο λέει και το ΜέΡΑ25», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσέθεσε ότι «Με το ΠΑΣΟΚ έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Σήμερα έχουμε πολλές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Το καλύτερο σενάριο για την χώρα είναι μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα εξασφαλίσει την σταθερότητα στον τόπο. Διεκδικώ την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί. Ο λαός είναι πάντα ο τελικός κριτής.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε να με συναντήσει από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε βρεθεί τυπικά, αλλά δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Του ζήτησα δύο φορές να τον συναντήσω, δεν δέχθηκε ποτέ. Θεωρώ ότι ήταν προδιαγεγραμμένη η τακτική του “ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης”», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είχε κάνει τις επιλογές του, πολύ πριν το θέμα των υποκλοπών. Από όταν εξελέγη αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να τοποθετήσει το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τρεις ημέρες τσακώνονται για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αφορά τους ενοίκους της κεντροαριστερής πολυκατοικίας, για αυτό τσακώνονται, επειδή είναι κοντά».

Για το Κράτος Δικαίου και τις Υποκλοπές...

«Για τις υποκλοπές έχω κάνει αυτοκριτική, αναλαμβάνω και την ευθύνη που αναλογεί, οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν. Θα βαρύνει αυτό αρνητικά εμάς στις εκλογές και όχι θετικά. Το θέμα είναι εάν από εκεί και πέρα κάναμε πράγματα για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα ξαναγίνει ένα τέτοιο συμβάν και πλέον έχουμε πολύ πιο αυστηρές συνθήκες για να παρακολουθείται κάποιος. Μάθαμε από το λάθος μας και πλέον η ΕΥΠ λειτουργεί με αυξημένα εχέγγυα σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε.

Για τα νέα μέτρα που εξήγγειλε την Κυριακή

Ερωτηθείς για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε την Κυριακή από την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «θα μας επιτρέψετε να ανακοινώνουμε το πρόγραμμα μας με τον τρόπο που θέλουμε εμείς. Το Youth pass είναι ένα από τα πολλά μέτρα για την νέα γενιά, δεν έχει μεγάλο κόστος, είναι 30 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε οι νέοι μας όταν ενηλικιώνονται να έχουν ένα «δώρο» από την Πολιτεία, που θα δίνεται εφάπαξ όταν γίνουν 18 ετών».

«Το πρόγραμμα μας είναι κοστολογημένο και μελετημένο. Τις επόμενες ημέρες θα δείτε μεγαλύτερη έμφαση σε κομμάτια του προγράμματος. Το μέτρο που ανακοινώθηκε χθες για τα επιδόματα τέκνων στους δημοσίους υπαλλήλους, είναι ήδη μέσα στο μέτρο για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και το κάναμε για να στηρίξουμε τις οικογένειες».

Είπε ακόμη ότι «δεν χρειάζεται έγκριση της ΕΕ για βοηθήματα στην κοινωνία, εφόσον αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών ορίων. Κοστολογημένο το πρόγραμμα μας και για να υλοποιηθεί είναι απαραίτητοι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για να παραχθούν τα πλεονάσματα που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας».

ΒΙΝΤΕΟ -ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA