Συνέντευξη Τσίπρα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»: «Δικαιοσύνη και δημοκρατία δεν υπάρχουν στη χώρα, ζητώ από τους δημοκρατικούς πολίτες να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνέντευξη Τσίπρα στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»: «Δικαιοσύνη και δημοκρατία δεν υπάρχουν στη χώρα, ζητώ από τους δημοκρατικούς πολίτες να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε ζωντανά το πρωί της Δευτέρας (08-05-2023) στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη...

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η Δικαιοσύνη στον τόπο μας είναι ένα μεγάλο θέμα. Είναι τεράστιο πρόβλημα η Δικαιοσύνη. Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με ένα συνολικό μέτωπο απέναντι στους δικαστές. Διότι εγώ θεωρώ ότι πέρα από κάποιους οι οποίοι ενδεχομένως, όπως σε όλους τους κλάδους… έτσι δεν είναι κ. Καμπουράκη; Δεν είστε όλοι οι δημοσιογράφοι το ίδιο, δεν είμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο.

Όταν έχουμε τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο του Τμήματος που πήρε τις αποφάσεις, να βγαίνει και να καταγγέλλει, αυτό δεν είναι εύκολο για έναν δικαστικό, το Μέγαρο Μαξίμου, τον κ. Γεραπετρίτη, ότι του ζήτησε εξωδίκως συνάντηση για να τον πιέσει και για να του ζητήσει να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, τάζοντας του ανταλλάγματα όταν αφυπηρετήσει, θα τον κάνει Πρόεδρο στις Ανεξάρτητες Αρχές και όταν αρνείται και παραιτείται… Για έναν ανώτατο δικαστικό να παραιτηθεί, δεν είναι απλό πράγμα. Και μετά από αυτό έρχεται και φέρνει τροπολογία για να αλλάξει τη σύνθεση του Τμήματος και να τη διευρύνει, εγώ αυτά δεν τα έχω δει ποτέ. 49 χρόνια είναι που μετά τη Μεταπολίτευση γίνονται εκλογές στον τόπο. Προφανώς εγώ δεν θυμάμαι και τα 49 χρόνια, αλλά θυμάμαι τα τελευταία 35. Δεν έχω δει ποτέ ο Άρειος Πάγος ή ένα Τμήμα του -αν ήταν η Ολομέλεια θα έλεγε κανείς είναι η Ολομέλεια- να αποφασίζει ποιο κόμμα είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα και ποιο όχι. Δεν τα έχω δει ποτέ αυτά. Ο κ. Τζανερίκος το κατήγγειλε, ο Πρόεδρος του Α1 Τμήματος. Εγώ μιλάω; Αν γινόταν αυτά επί των ημερών μας, θα ρωτάγατε τον κ. Μητσοτάκη;

Τα 150αρια λίγο πριν την κάλπη γυρνάνε μπούμερανγκ. Η χθεσινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη, 10 μέρες μετά τη δημόσια εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, δε δείχνει σοβαρότητα, αλλά ερασιτεχνισμό, πανικό και δε δείχνει κόμμα που «καλπάζει» στις δημοσκοπήσεις. Είναι σα να λέει ο κ. Μητσοτάκης "παιδιά συγγνώμη, ξέχασα να σας πω και κάτι ακόμα|".

Οι καλύτερες δουλειές έγιναν απλήρωτες υπερωρίες, οι καλύτεροι μισθοί έγιναν κουπόνια για τη μεσαία τάξη και το επιτελικό κράτος κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος μέσα σε μια μέρα με ένα τραγικό δυστύχημα. Βρισκόμαστε στο 2023 αλλά το κράτος κάποιοι το θεωρούν τσιφλίκι τους. Διόρισαν με κομματικά κριτήρια έναν ανεκπαίδευτο να έχει στα χέρια του τη ζωή 57 ανθρώπων.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η μητέρα των μαχών, είναι η μάχη που θα κρίνει το ποιος θα μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό και από τους δημοκρατικούς πολίτες να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα για να ανοίξει ο δρόμος της αλλαγής.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δε θα πάρει το ρίσκο να πάει σε επαναληπτικές εκλογές. Έχει σχέδιο, θα ψάξει να βρει τρόπους με μεθοδεύσεις και πιέσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης τηρεί μια στάση ενός διμέτωπου που είναι ανιστόρητη. Δεν είναι αυτή η πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Αφήνει ανοιχτό το θέμα της συνεργασίας με την χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης, τη Δεξιά Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια στάση η οποία θα κριθεί από τους προοδευτικούς πολίτες. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια διαφορετική μέρα και ο καθείς θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Πέντε στους επτά πολίτες δεν απαντάνε. Είμαστε στην εποχή του Predator και όλος ο κόσμος ξέρει, υποπτεύεται ή φοβάται ότι όταν θα απαντήσει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη, κάποιος θα το καταγράψει. Και όταν βλέπει τον εργοδότη δίπλα στον Άδωνη Γεωργιάδη να απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, τότε πόσο εύκολο είναι για τον απλό πολίτη να δηλώσει ότι θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο;»

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA