Τσίπρας από Αγρίνιο: «Την άλλη Κυριακή τελειώνει το καθεστώς Μητσοτάκη που εγκλημάτισε κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων του πολίτη...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τσίπρας από Αγρίνιο: «Την άλλη Κυριακή τελειώνει το καθεστώς Μητσοτάκη που εγκλημάτισε κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων του πολίτη...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Προεκλογική ομιλία στο Αγρίνιο πραγματοποίησε την Κυριακή (14-05-2023) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας...

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε,μεταξύ άλλων,:

«Την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή.

Στις 21 κερδίζουμε, στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων.

Ο κ. Μητσοτάκης απέφευγε σαν το διάολο το λιβάνι να έρθει σε ένα debate των δυο μας. Δέχτηκε να βρεθούμε οι έξι πολιτικοί αρχηγοί, νομίζοντας ότι θα καταφέρει να κρυφτεί πίσω από τους άλλους τέσσερις.

Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση όμως έπαθε τρικυμία και… μαρτύρησε δίχως ξύλο μονάχος του. Ομολόγησε το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και τον βιασμό της Δημοκρατίας.

Δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Κακούργημα που προσπαθούν να συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη δικαιοσύνη και τώρα επιχειρούν να ξεπλυθούν και να ξεπλύνουν τα ατοπήματά τους με την ψήφο του λαού.

Τι μας παραδίδει την άλλη Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης; Ένα κράτος - λάφυρο. Με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν τις θέσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ και να δίνουν μπόνους στον εαυτό τους. Με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ.

Με διπλασιασμό των μετακλητών και με πλήρη απαξίωση και αδιαφορία ακόμα και για την ασφάλεια του πολίτη.

Υπάρχει μία λέξη που δε μεταφράζεται σε άλλη γλώσσα: Φιλότιμο. Όταν κάποιος υποτιμήσει την έννοια αυτής της λέξης που βρίσκεται στη συνείδηση του Έλληνα, τότε θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Θα πληρώσει πολύ ακριβά ο κ. Μητσοτάκης την προσπάθειά του να εξαγοράσει τους νέους, που στοχοποίησε και εξαπάτησε επί τέσσερα χρόνια, με 150 ευρώ.

Θέλω να απευθυνθώ και σ’ αυτούς που θέλουν μεν να τιμωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για όσα έκανε, αλλά ταυτόχρονα σκέφτονται ότι η καλύτερη τιμωρία, είναι κάποιο μικρότερο αντισυστημικό κόμμα. Και θέλω να τους πω: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για το καθεστώς που μας κυβερνά από το να ηττηθεί. Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί, είναι να χάσει τις εκλογές της Κυριακής. Και ο μόνος τρόπος για να χάσει τις εκλογές της Κυριακής, είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές της Κυριακής.

Η μόνη λοιπόν αντισυστημική και η μόνη τιμωρητική ψήφος είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Γι` αυτό λοιπόν δυναμώνουμε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτές τις εκλογές! Ανοίγουμε τον δρόμο για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης την επόμενη μέρα. 

Και θέλω να σας ζητήσω να πάμε όλοι μαζί αυτές τις 7 μέρες. Με δύναμη, για να φέρουμε τη νίκη και τη μεγάλη αλλαγή. Για να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, για να μειωθούν δραστικά οι τιμές, να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια, να διαγραφεί και να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στη νοικοκυρά, τη μάνα, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο, τις νέες και τους νέους. 

Για να σηκωθεί ξανά ο ήλιος της Δικαιοσύνης πάνω από την πατρίδα μας! Για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη Αλλαγή...»

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA