Σάλος χωρίς τέλος με την φρικτή και απάνθρωπη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού στον Πορτοσάλτε - Προτείνει διαλογή καρκινοπαθών στα νοσοκομεία για μείωση κόστους... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σάλος χωρίς τέλος με την φρικτή και απάνθρωπη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού στον Πορτοσάλτε - Προτείνει διαλογή καρκινοπαθών στα νοσοκομεία για μείωση κόστους... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια και γιατρός στο επάγγελμα, Σπύρος Πνευματικός ζήτησε να πετάμε ως χώρα στον Καιάδα τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου για να κάνει εξοικονόμηση η κυβέρνηση στα κόστη για το ΕΣΥ...

Σε μια φρικτή και απάνθρωπη δήλωση προχώρησε την Πέμπτη (08-06-2023) ο μεγαλογιατρός και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός, ο οποίος μιλώντας στον γνωστό  δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων.» και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio…

Ολόκληρη η φρικτή δήλωση του στον ΣΚΑΪ και τον Πορτοσάλτε:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά από αυτά τα πράγματα που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”.

Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο λοιπόν που δεν έχει λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Βέβαια θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, αλλά όμως στο τέλος της ημέρας πώς θα γίνει, τι θα γίνει;

Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Γιατί ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ κτλ.

Όταν είχαμε πρωτοπάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν.

Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό – Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο,γιατί αν η υπηρεσία που παρέχω σε κάποιον δεν πρόκειται να του σώσει τη ζωή, την παίρνω από κάποιον άλλο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή».

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ (από το 21:55' και μετά):

 

Η απάνθρωπη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού προκάλεσε σάλο και σωρεία αντιδράσεων, τη στιγμή μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Ο πρώτος που εξέφρασε την αντίδρασή του στη δήλωση του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter τόνισε:

«Τα στελέχη της ΝΔ περιγράφουν χωρίς ντροπή τι σημαίνει βαρβαρότητα. Δεν μας αξίζει μια κοινωνία που θα βουλιάζει στον κανιβαλισμό, που θα βλέπει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με συναρτήσεις κόστους και στεγνά οικονομικά μεγέθη. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA