Κικίλιας για τα πύρινα μέτωπα: «Έγιναν 2 συλλήψεις στη Βοιωτία, όσοι πολίτες έχασαν το σπίτι τους θα αποζημιωθούν και μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κικίλιας για τα πύρινα μέτωπα: «Έγιναν 2 συλλήψεις στη Βοιωτία, όσοι πολίτες έχασαν το σπίτι τους θα αποζημιωθούν και μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δηλώσεις για τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, έκανε αργά το βράδυ της Δευτέρας (17-07-2023) ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας...

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Μετά τις εκκλήσεις και τις προειδοποιήσεις όλων των τελευταίων ημερών για τον πολύ αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, σήμερα, είτε από αμέλεια είτε από εγκληματική αμέλεια είτε από εμπρησμό, είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Οι τέσσερις σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, ενώ σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας των Δήμων και φυσικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κυρίες και κύριοι, όπως δήλωσα επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες, η κλιματική κρίση είναι εδώ και οι πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Θέλω να ευχαριστήσω για την μεγάλη μάχη που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν, τους πυροσβέστες μας, τους εθελοντές, τους άνδρες και τις γυναίκες τις Πολιτικής Προστασίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά τους πολίτες που βοήθησαν.

Οι πολίτες, των οποίων οι κατοικίες επλήγησαν από πυρκαγιά, μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Και φυσικά για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν και ζημιές που έχουν υποστεί οι περιουσίες των ανθρώπων, η καταγραφή θα είναι άμεση και οι αποζημιώσεις των συμπολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Επίσης θα ήθελα να ανακοινώσω ότι πριν από λίγο, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής ολοκλήρωσαν τη διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης δύο ανδρών ημεδαπών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Συνεχίζονται δε και ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές.

Θα ήθελα, τέλος, για σήμερα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή την αυριανή ημέρα, καθώς και αυτή θα είναι μία εξίσου δύσκολη μέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα. Σας ευχαριστώ...»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA