Ξυλοδαρμός και βασανιστήρια πολίτη από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη: Μετά από δύο χρόνια καταδικάστηκαν με ποινές «χάδι» οι 2 από τους 3 αστυνομικούς για τα βασανιστήρια - Σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή o ένας και με 1 χρόνο φυλάκιση ξανά με αναστολή ο δεύτερος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ξυλοδαρμός και βασανιστήρια πολίτη από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη: Μετά από δύο χρόνια καταδικάστηκαν με ποινές «χάδι» οι 2 από τους 3 αστυνομικούς για τα βασανιστήρια - Σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή o ένας και με 1 χρόνο φυλάκιση ξανά με αναστολή ο δεύτερος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή είναι η "δικαιοσύνη" στην Ελλάδα κάτι που μας το αποδεικνύει συνεχώς, και είναι ακόμη άλλο ένα τρανό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τις εγχώριες και παγκόσμιες φωνές ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου στην Ελλάδα και δεν πρέπει άλλο να συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι απλά δεν είναι Ευρωπαϊκή χώρα - Αντί να πάνε στη φυλακή, τιμωρήθηκαν με ποινές «χάδι» επειδή είναι αστυνομικοί οι δράστες και μάλιστα τους δόθηκε και αναστολή, και πολλοί είναι αυτοί πλέον που σκέφτονται να γίνουν αστυνομικοί στην Ελλάδα για να κάνουν ότι γουστάρουν και να παραμένουν ατιμώρητοι, εισπράττοντας κάθε μήνα και τον μισθό που τους δίνει ο ελληνικός λαός...

Ένοχοι κρίθηκαν την Τρίτη (04-07-2023) οι δύο από τους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στον άγριο ξυλοδαρμό και στα βασανιστήρια νεαρού πολίτη επειδή έκανε βόλτα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μάρτιου του 2021 πυροδοτώντας, όπως θυμόμαστε όλοι, την έντονη αντίδραση των πολιτών τόσο στην περιοχή όσο και ευρύτερα. Για καλή τύχη του νεαρού πολίτη όσα υπέστη καταγράφηκαν από κάμερα, ειδάλλως θα τον έβγαζαν ..τρελό και ότι χτυπήθηκε μόνος του, όπως συμβαίνει σε πολλές παρόμοιες υποθέσεις με δράστες αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, το Γ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε την Τρίτη (04-07-2023) τους δύο αστυνομικούς Π.Α. και Δ.Σ. για το αδίκημα των βασανιστηρίων σε βάρος του πολίτη Αλέξανδρου Μ.

Ειδικότερα, ο αστυνομικός Π.Α. καταδικάστηκε για το αδίκημα των βασανιστηρίων σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, ενώ ο αστυνομικός Δ.Σ. καταδικάστηκε για συνέργεια σε βασανιστήρια σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή.

Επίσης και στους δύο δράστες αστυνομικούς το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τέλος ο τρίτος αστυνομικός συνάδελφός τους, Γ.Τ., που επίσης περιλαμβανόταν στην σχετική δικογραφία αθωώθηκε, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν συμμετείχε ούτε ως συνεργός, ενώ ήταν παρών στο περιστατικό.

Οι πρωτόδικα καταδικασθέντες αστυνομικοί άσκησαν και έφεση, όπως αναμενόταν, και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μετά από καιρό στο Εφετείο Αθηνών.

Η πρόταση της Εισαγγελέως που υιοθετήθηκε από τους Δικαστές...

Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελικής λειτουργού Παναγιώτας Λαμπρινάκου, η οποία δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί άσκησης «απαιτούμενης βίας» και «θέσης αυτοάμυνας», αλλά ούτε και την ύπαρξη οργισμένου πλήθους που τους επιτέθηκε, όπως υποστήριξαν, καθώς αυτό δεν προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό που προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός Π.Α. τέλεσε το αδίκημα των βασανιστηρίων, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός Δ.Σ., ο οποίος είχε σχηματίσει προστατευτικό κλοιό γύρω από τον πρώτο, τέλεσε το αδίκημα της συνέργειας σε βασανιστήρια, αφού αποφάνθηκε πως, χωρίς τη συνδρομή του ίδιου, δεν θα ήταν εφικτός ο ξυλοδαρμός του νεαρού.

Ο πρώτος από τους καταδικασθέντες αστυνομικούς ήταν αυτός που χτύπησε επανειλημμένα τον Αλέξανδρο Μ. με σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ. Ο δεύτερος κρίθηκε ότι προστάτευσε ενεργά τον συνάδελφό του την ώρα που χτυπούσε τον πολίτη, σε αντίθεση με τον τρίτο παρόντα αστυνομικό.

***

Υπενθυμίζεται πως ο ξυλοδαρμός του νεαρού πολίτη Αλέξανδρου Μ., με πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα εν μέσω πανδημίας, στάθηκε αφορμή για τις κινητοποιήσεις στη Νέα Σμύρνη, με τη μεγάλη πορεία να καταλήγει σε δεκάδες προσαγωγές, αλόγιστη χρήση βίας από την αστυνομία, συλλήψεις και βασανισμούς στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα στο τέλος της πορείας οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον λεγόμενο «Ινδιάνου» για δήθεν επίθεση του σε αστυνομικό κατά τα επεισόδια που είχαν γίνει ενώ δεν είχε καμία σχέση και ήταν αθώος. Ο άνθρωπος αυτός προφυλακίστηκε και λίγους μήνες μετά αφέθηκε ελεύθερος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του ήδη έχει κατατεθεί προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου αναμένεται να υπάρχει άλλη μία καταδίκη της Ελλάδας για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου, την αστυνομική ανεξέλεγκτη αυθαιρεσία και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ έχει ασκηθεί και αγωγή χιλιάδων ευρώ και στην Ελλάδα κατά του Ελληνικού Δημοσίου για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη, κ.α.

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA