Το Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε νέους επίορκους αστυνομικούς για εγκληματική οργάνωση, απάτες με πολλούς συνεργούς ακόμα και γιατρούς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Το Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε νέους επίορκους αστυνομικούς για εγκληματική οργάνωση, απάτες με πολλούς συνεργούς ακόμα και γιατρούς

Νέους επίορκους αστυνομικούς κατάφερε να εντοπίσει μετά από μυστική επιχείρηση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων...

Συγκεκριμένα ένας υπαρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, γνωστός και ως "John Ripper", αστυνομικός - συνοδός πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μαζί με έναν άλλον αστυνομικό και αφανή διαχειριστή σκοπευτικού συλλόγου στο Χαϊδάρι, φέρεται να διοργάνωναν ψεύτικους σκοπευτικούς αγώνες προκειμένου να κερδίζουν χρήματα από τις σφαίρες, που δήθεν… πυροδοτούσαν οι σκοπευτές.

Οι επίορκοι αστυνομικοί έκαναν έκλεβαν όπλα και έκαναν παράνομη πώληση παράνομων όπλων στη μαύρη αγορά, με αποδέκτες άτομα που κινούνταν στην παρανομία της νύχτας. Ο 43χρονος αστυνομικός φέρεται να έκανε πολυτελή ζωή, την ώρα που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από το… 2021, ενώ τον περασμένο Απρίλιο πήρε και νέα αναρρωτική για ακόμη 24 μήνες!

Η υπόθεση ξεκίνησε από ένα ανώνυμο email ατόμου που παρουσιάζεται ως "άνθρωπος της νύχτας", το οποίο έφθασε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στις 10 Μαρτίου 2023 για ανέφερε λεπτομέρειες για τις παράνομες ενέργειες του αστυνομικού και των συνεργών του κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παράβαση καθήκοντος και απάτη.

Ο αστυνομικός με το παρατσούκλι "Ripper" φέρεται να είχε… οδηγό, έναν 28χρονο αστυφύλακα, προκειμένου να δείχνει ότι είναι "σημαντικός".

Στις 2 Απριλίου 2023, άτομο που φέρεται να είναι αθλητής σκοποβολής, αλλά έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, επικοινωνεί με τον 43χρονο υπαρχιφύλακα και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

"Αθλητής": Θέλω ένα δεκαοκτώ ευρώ. Καινούργιο πόσο είναι; Θα σ' το πληρώσω.

Υπαρχιφύλακας: Δεν ασχολούμαι ένα χρόνο ενάμιση δύο τώρα, δεύτερη χρονιά τίποτα δεν ασχολούμαι… Τίποτα μιλάμε, τίποτα, δεν, δεν, ούτε καν, δεν έχω επαφή με αυτά.

Στη συνέχεια οι δύο συνομιλητές κανονίζουν να βρεθούν από κοντά με τον 43χρονο αστυνομικό να του λέει: "Κατάλαβες σου λέω και από κοντά να καταλάβεις".

Από τη συνομιλία τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πιθανολογούν ότι ο γνώριμος "αθλητής" αναφέρεται σε παράνομη αγορά όπλου, με τον 43χρονο αστυνομικό να του αποκρίνεται ότι πλέον δεν ασχολείται με αυτά αλλά στη συνέχεια κανονίζουν να βρεθούν από κοντά καθώς ο αστυνομικός δεν ήθελε να μιλά για τέτοια θέματα μέσω τηλεφώνου.

Μια άλλη συνομιλία στις 11 Ιουνίου ανάμεσα σε "αθλητή" και τον αστυνομικό ενισχύει ακόμη περισσότερο τις υποψίες για διάθεση παράνομων όπλων στη "μαύρη αγορά". Ο "αθλητής" στέλνει στον 43χρονο υπαρχιφύλακα το εξής μήνυμα: "Γιάννη πάρε όταν μπορείς σε θέλω για δουλειά".

Σχεδόν μια ώρα αργότερα ο αστυνομικός επικοινωνεί με τον "πελάτη", ο οποίος του αναφέρει: "Καλά ρε φίλε δε μου λες έχω κάποιον που ενδιαφέρεται για ένααααα μαραφέτι να το πάρει, να το πάρει ένα μαύρο καλό". Ο 43χρονος αστυνομικός κλείνει απότομα την κλήση χωρίς να μιλήσει.

Από τη συγκεκριμένη συνομιλία προκύπτει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, πως ο υπαρχιφύλακας έπαιρνε σημαντικά μέτρα προστασίας και "έκοψε" την κλήση, όταν ο "πελάτης" του μίλησε για… μαύρο όπλο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη συνομιλία συνεχίστηκε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλίας.

"Μέσο" στην Κρατική Ασφάλεια

Σε μία συνομιλία του ο αστυνομικός με το παρατσούλκι "Ripper", στις 6 Απριλίου, η οποία φαίνεται να ήταν συνέχεια προγενέστερης επικοινωνίας με άγνωστο άτομο σε διαδικτυακή εφαρμογή, αναφέρει: "Εεε ένα φιλαράκι μου δουλεύει στα όπλα πάνω στην εεε στην κρατική και γενικά θέλει να μπορεί να σπρώξει και να πουλήσει και να κάνει και να ράνει και του λέω έχω δικό μου άνθρωπο και αυτά που μπορούμε να το σπρώξουμε και τέτοια έχει σκοπευτήριο θέλω να μπω και εγώ σιγά σιγά σκοπευτήριο μαζί του και τέτοια έχω".

Στη συνέχεια της συζήτησής τους αναφέρει ότι έχει φίλο που υπηρετεί στην Κρατική Ασφάλεια και ασχολείται με τις αιτήσεις όπλων, με τον 43χρονο αστυνομικό να τον ρωτά πώς μπορεί να τους βοηθήσει, ενώ στη συνέχεια του προτείνει να τον καλέσει στη διαδικτυακή εφαρμογή whatsapp.

Ο υπαρχιφύλακας είχε παντρευτεί 3 φορές...

Ο υπαρχιφύλακας που έχει παντρευτεί τρεις φορές, με τον τελευταίο γάμο να βρίσκεται σε ισχύ, και έχει τρία παιδιά, 17, 13 και έξι χρόνων, συνομιλώντας με την σύντροφό του μιλά για οικονομικές απολαβές μόνο σε μία περίπτωση διευκόλυνσης αθλητών σκοποβολής να διατηρήσουν τις άδειες κατοχής με σκοπευτικούς αγώνες στους οποίους δεν… πατούσαν.

Η συνομιλία καταγράφεται στις 8 Μαΐου, με τον αστυνομικό να λέει στη σύντροφό του: "Για να προλάβω να πάρω λεφτά αυτή την βδομάδα, να βγάλω τέσσερα χιλιάρικα… θέλω να το πάω τρένο και να βγάλω πενήντα χιλιάρικα σε δύο μήνες και να πάω να πάρω το αμάξι…". Στη συνέχεια της δηλώνει "πως μέσω του συγκατηγορούμενου παθολόγου έβγαλε ιατρική καρτέλα σε αθλητή που πρόκειται να συναντήσει στην Καλαμάτα και θα πάρει 1.500 ευρώ από εκείνον".

Σε άλλη συνομιλία τους την 1η Ιουνίου, ο 43χρονος αστυνομικός της λέει: "Τι να σου πω τρία χιλιάρικα; Και χίλια ευρώ τα πήρα με το που ήρθα στο μπλεντς τυχαία. Ήταν ένας που μου χρώσταγε λεφτά, μου λέει κάτσε να στα δώσω τώρα, του λέω ααα καλή αρχή κάναμε". 

"Τι να την κάνω την αστυνομία έχει ξεφτιλιστεί"

Στις 13 Ιουνίου 2023 ο "Ripper" συνομιλώντας με έναν άνδρα σχετικά με την "υπηρεσιακή του διαδρομή" στην Ελληνική Αστυνομία αναφέρει χαρακτηριστικά: "… Αφού η αστυνομία τι να την κάνω, έχει ξεφτιλιστεί τελείως. Να πάω, να πάω με 1.400 ευρώ και έχει φτάσει μέρα να παίρνω και 2.000 τώρα με τις δουλειές…. Τι να την κάνω δηλαδή, είναι ασύμφορη".

Σε άλλη συνομιλία του μία μέρα αργότερα με ένα άτομο, που θα συντηρούσε το όπλο του, του ανέφερε "ότι τα κέρδη του από τον σκοπευτικό όμιλο προκύπτουν από τον μεγάλο αριθμό πελατών του".

Συγκεκριμένα του αναφέρει: "Δεν κερδίζω από το εικοσάρικο, δηλαδή ένα εικοσάρικο ας πούμε από τους γιατρούς. Ένα εικοσάρικο από δω, βγαίνουνε 150 ευρώ… Ε θα μου πεις, καλά για 150 ευρώ τρως όλο το τρέξιμο; Άμα το βάλεις στα δέκα άτομα την φορά; Είναι 1.500. Το κατάλαβες;… Για σένα δεν είναι το εικοσάρικο για μένα είναι επί δέκα. Είναι 200 ευρώ επί είκοσι ας πούμε τον μήνα. Κατάλαβες; Εγώ σου εξηγώ σου χω πει ακριβώς πως δουλεύω".

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ