Ακίνητα: Ψηφιακά η μεταβίβαση από την 1η Ιανουαρίου 2024 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ακίνητα: Ψηφιακά η μεταβίβαση από την 1η Ιανουαρίου 2024

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr:

Έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία είναι η εφαρμογή του gov.gr για την ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων. Όπως ανέφερε Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα τεθεί σε λειτουργία ο «ψηφιακός φάκελος ακινήτου», κάνοντας έτσι πολύ πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών σε ό,τι αφορά τα θέματα μεταβιβάσεων, δηλώσεων και μισθώσεων ακινήτων.

«Έχουν μείνει κάποιες μεγάλες προτεραιότητες, κάποια θέματα, που δεν προχώρησαν τα προηγούμενα 4 χρόνια, όπως η Δικαιοσύνη, τα ακίνητα, η υγεία. Έχουν μπει καλές βάσεις, έχει μπει η κουλτούρα της ψηφιακής Ελλάδας», είπε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και πρόσθεσε:

«Μέχρι 01/01/2024 θα μπορείς να μεταβιβάζεις το ακίνητό σου ψηφιακά στην Ελλάδα. Ένας τομέας που έχει συνδεθεί με την απόλυτη ταλαιπωρία, ένας φορέας που λέγεται κτηματολόγιο, μια διαδικασία που αφορά μεταγραφές, υποθηκοφυλακεία, δικαιολογητικά, καθυστερήσεις, όλο αυτό δουλεύουμε νυχθημερόν για να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο του 2024 και να μπορείτε να μεταβιβάσετε ψηφιακά, εύκολα το ακίνητό σας. Είναι προτεραιότητα για μας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA