Εσωτερικών Υποθέσεων: Νέα σύλληψη 42χρονου διεφθαρμένου μπάτσoυ - Πουλούσε κοκαΐνη με τον ιδιώτη αδερφό του σε διάφορα πάρτι της χώρας ακόμα και σε ανήλικα παιδιά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Εσωτερικών Υποθέσεων: Νέα σύλληψη 42χρονου διεφθαρμένου μπάτσoυ - Πουλούσε κοκαΐνη με τον ιδιώτη αδερφό του σε διάφορα πάρτι της χώρας ακόμα και σε ανήλικα παιδιά

Μπόχα και δυσωδία στην διεφθαρμένη ΕΛ.ΑΣ που ξεπερνά, με την δράση των ενστόλων της, και τις εγκληματικές συμμορίες του υπόκοσμου - Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από νέα πολύχρονη επιχείρηση, έπιασε στα πράσα νέο επίορκο αστυνομικό να πουλάει κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά σε διάφορα πάρτι της χώρας ακόμα και σε ανήλικα παιδιά...

Παράλληλα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε και 2 ιδιώτες συνεργούς του 42χρονου επίορκου αστυνομικού (ανάμεσα τους και ο αδερφός του αστυνομικού), οι οποίοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που έκανε εμπόριο ναρκωτικών με υψηλή λεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με email, που ανέφερε: 

«Θέλω να καταγγείλω έναν αστυνομικό ονόματι Γ.Κ. που σπρώχνει κόκα σε διάφορα πάρτι μαζί με τον αδελφό του Σ., ο οποίος δουλεύει μπάρμπαν. Το τηλέφωνο του Γ. είναι χχχχχχχχχχ και του αδελφού του χχχχχχχχχχ». 

Τα 3 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο επίορκος αστυνομικός και ο αδερφός του, προμηθεύονταν από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες και τις αποθήκευαν στο σπίτι του αστυνομικού, το τρίτο μέλος μετά την πώληση των ποσοτήτων που του ανέθεταν, παρέδιδε το χρηματικό ποσό που αποκόμιζε στα άλλα δύο μέλη, τα οποία στη συνέχεια «επανεπένδυαν» τα χρήματα για την προμήθεια νέας και μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης, ενώ την πώληση στους υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι ήταν άτομα από το φιλικό τους περιβάλλον αναλάμβαναν και τα τρία μέλη.

Οι κωδικοί για τα ναρκωτικά

Χαρακτηριστικό της μυστικότητας με την οποία λειτουργούσε η συμμορία είναι και οι κωδικοποιημένες λέξεις που χρησιμοποιούσαν ώστε να μην γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, όπως ενδεικτικά:

- κοκαΐνη: «κουλούρι», «τέτοιο», «πράγματα», «μπλεξίματα», «κόλπο», «κάτι» και «κομμάτια»,

- ακατέργαστη κάνναβη: «παπάς».

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατά την οποία αρχικά συνελήφθη ο αστυνομικός κοντά στην οικία του, όπου στην κατοχή του βρέθηκαν 5 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο συνεργών του - μελών της συμμορίας, ενώ από τις έρευνες στις οικίες όλων συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 57 γραμμάρια κοκαΐνης, 

- 0,5 γραμμάρια ακατέργαστη ινδική κάνναβη, 

- 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 

- μεταλλικός τρίφτης, 

- πιστόλι αβολίδοτων φυσιγγίων-κρότου, 

- 70 φυσίγγια, 

- σουγιάς με μήκος λάμας 8,5 εκατοστών, 

- μαχαίρι με μήκος λάμας 17,5 εκατοστών, 

- σιδερογροθιά, 

- σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ, 

- πυρσός, 

- 9 κροτίδες, 

- χειρόγραφες σημειώσεις, με πλήθος τιμών και ποσοτήτων, 

- 2 κινητά τηλέφωνα, 

- σύριγγα καθώς και φιαλίδια και χάρτινη συσκευασία με ενδείξεις αναβολικών ουσιών, 

- 22.715 ευρώ και 

- 2 μοτοσυκλέτες.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA