Εσωτερικών Υποθέσεων: Και νέα σύλληψη αστυνομικού που βίαζε και εξέδιδε 35χρονη - Την πηγαινοέφερνε μάλιστα με το περιπολικό στα ξενοδοχεία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Εσωτερικών Υποθέσεων: Και νέα σύλληψη αστυνομικού που βίαζε και εξέδιδε 35χρονη - Την πηγαινοέφερνε μάλιστα με το περιπολικό στα ξενοδοχεία

Νέο αποτροπιασμό προκαλεί η συνεχόμενη σύλληψη αστυνομικού, αυτή τη φορά, για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων...

Πρόκειται για δράστη αστυνομικό ηλικίας 40 ετών που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής και έχει περάσει και από άλλα αστυνομικά τμήματα της χώρας. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον έχει εξιχνιαστεί ένα θύμα του και συγκεκριμένα μία 35χρονη από το Καμερούν, η οποία βρισκόταν νόμιμα στην Ελλάδα με πολιτικό άσυλο. Ο δράστης την προσέγγισε με την ιδιότητά του, λέγοντας ότι θα την προστατεύσει και την μετέφερε στο σπίτι του. Στη συνέχεια την εξωθούσε στην πορνεία σε ξενοδοχείο της Χαλκοκονδύλη και της έπαιρνε όλα τα χρήματα από τα "ραντεβού".

 Ο αστυνομικός την βίαζε παρά τη θέλησή της, ενώ η 35χρονη προέβη ακόμη και σε απόπειρα αυτοκτονίας επιχειρώντας να πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Πώς συνελήφθη το Σάββατο (30-09-2023)... 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και όταν η γυναίκα κατέθετε στα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, -που έχει έδρα την Αττική-, την κόλαση που ζούσε, εκείνος την έπαιρνε τηλέφωνο για να ρωτήσει πού είναι. Οι αστυνομικοί την καθοδήγησαν να του πει πως είναι με πελάτη. Προσημείωσαν 500 ευρώ και όταν η 35χρονη πήγε στο σπίτι, έβαλε τα χρήματα στο τραπέζι. Ο 40χρονος αστυνομικός τα άρπαξε και τα έβαλε σε μία κρύπτη στο στρώμα ενός κρεβατιού. Εκεί βρέθηκαν 3.800 ευρώ.

Παράλληλα, τα στελέχη του Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνούν και την υπόθεση μιας ακόμη γυναίκας από τη Ρουμανία, καθώς ενδέχεται να ήταν θύμα του ίδιου αστυνομικού.

Τέλος η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έχει στη διάθεσή της και ένα βίντεο του 40χρονου από το ξενοδοχείο που πήγαινε την γυναίκα από το Καμερούν, ενώ μία άλλη εκδιδόμενη έχει καταγράψει τον αστυνομικό τη στιγμή που έπαιρνε χρήματα από το 35χρονο θύμα του.

Κάποιες φορές μάλιστα, ο δράστης αστυνομικός πήγαινε ακόμη και με το περιπολικό έξω από το ξενοδοχείο που εξέδιδε τη γυναίκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για την υπόθεση που εστάλη και στο EviaZoom.gr:

«Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες τo Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023, αστυνομικός για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την ίδια ημέρα (30-09-2023) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω υπηρεσία εκδιδόμενη αλλοδαπή γυναίκα η οποία, παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στο βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει το σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA