Κασσελάκης μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας»: «Να δώσουν την έδρα πίσω στο κόμμα, δεν υπάρχει πλέον θέμα δημοψηφίσματος» - ΒΙΝΤΕΟ από την «εκρηκτική» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Κασσελάκης μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας»: «Να δώσουν την έδρα πίσω στο κόμμα, δεν υπάρχει πλέον θέμα δημοψηφίσματος» - ΒΙΝΤΕΟ από την «εκρηκτική» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκρηκτική» ήταν η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου 2023 με υψηλούς τόνους και αποχώρηση της «Ομπρέλας»...

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα να παραδώσουν την έδρα στο κόμμα σε παρέμβασή του μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας». Το ίδιο ζήτησε και από τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα. Το καταστατικό θα ισχύει πάντα για όλους».

Ολόκληρη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη:

«Υπάρχει μια επιστολή που έχει λάβει η Γραμματεία, για την οποία κανείς δεν πρέπει εδώ μέσα να χειροκροτήσει. Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει κανείς εδώ μέσα να χειροκροτήσει την αποχώρηση της "Ομπρέλας" από την Κεντρική Επιτροπή. Να σας πω γιατί; Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα για τα 45 -στην πραγματικότητα 43 άτομα που υπογράφουν, επειδή οι 2 έχουν ήδη παραιτηθεί- αλλά διότι πολύς κόσμος που βασίζεται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζει κι εκείνος τις ελπίδες του σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Άρα δεν μπορούμε να προσβάλλουμε όσους έδωσαν σταυρό σ’ αυτούς τους ανθρώπους με αλαζονεία εδώ μέσα.

Και θέλω να πω στον κόσμο αυτόν, στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με τη συγκεκριμένη πρώην τάση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να πω ότι έχετε χώρο εδώ μέσα. Κι ότι η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατική τάση από τη βάση, με τα όργανα να κάνουν πολιτική από εσάς και για εσάς και για όλη την κοινωνία.

Υπάρχουν δυο βουλευτές που έχουν υπογράψει την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους θυμίζω τον κώδικα δεοντολογίας στον οποίο έχουν συμφωνήσει, το 2β που λέει: "Όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων του κόμματος. Όλοι οι βουλευτές που εκλέγονται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα όχι και στους ίδιους".

Τους καλώ λοιπόν να δώσουν την έδρα πίσω στον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι στις πλάτες του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις έδρες! Όπως καλώ και τον κ. Κούλογλου στην Ευρωβουλή να κάνει το ίδιο! Επιτέλους, σεβαστείτε τη βάση του κόμματος! Επιτέλους σεβαστείτε τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο προσυπογράψατε!

Υπάρχει προφανώς μια πραγματικότητα: το ότι πλέον δεν υπάρχουν διαγραφές. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος δημοψηφίσματος για κανένα θέμα. Το καταστατικό του κόμματος πάντα ίσχυε, πάντα θα ισχύει και μ’ εμένα πρώτο απ’ όλους. Και να είναι ξεκάθαρο σε όλους. Και στην εισήγηση, την οποία οι Γραμματείς ετοίμασαν, και με την οποία είμαι πλήρως σύμφωνος, θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης. Και απλά, ως διαφάνεια σε όλους σας, σας λέω τη διατύπωση η οποία με βρίσκει πλήρως σύμφωνο.

Η διατύπωση είναι η εξής: “Τα άτομα που εκτοξεύουν τέτοιες ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορεί να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα. Και συνεχίζει, και είναι σημαντικό αυτό, είναι σημαντικό και για μένα και για όλους: “Οι πειθαρχικές κυρώσεις επιβάλλονται από την Επιτροπή Δεοντολογίας”.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπα κι εχθές και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Θέλετε να δουλέψετε; Ελάτε. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Ξεσκονίζω ό,τι έχει ειπωθεί εδώ μέσα. Από αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Είναι μια καινούργια μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σας καλώ όλους να αναλάβετε τις ευθύνες σας μπροστά στην ιστορία αυτού του ιστορικού κόμματος.

Γεια σας, ευχαριστώ πολύ».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA