«Να ανακληθεί η εκδικητική απαράδεκτη απόφαση...» - Ο Σύλλογος Εργαζομένων για την καθαίρεση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

«Να ανακληθεί η εκδικητική απαράδεκτη απόφαση...» - Ο Σύλλογος Εργαζομένων για την καθαίρεση της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας τονίζει τα εξής στην ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr την Τετάρτη (08-11-2023):
«Είναι γνωστές οι πρακτικές της 5η ΥΠΕ απέναντι σε όποιον δεν της κάνει τα “χατίρια”...

Είναι γνωστά τα εντέλλεσθε, οι μετακινήσεις, οι τοποθετήσεις χωρίς κριτήρια, η απομάκρυνση χωρίς αιτία εργαζομένων.

Όποιος δε συναινεί με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Όποιος προσπαθεί να ασκήσει το λειτούργημα της ιατρικής, της νοσηλευτικής, απρόσκοπτα, ''χαίρει'' της φροντίδας της 5η ΥΠΕ και του Υπουργείου!

Η καθαίρεση της Διευθύντριας του Κ.Υ Ιστιαίας δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, είναι συνέχεια μιας σειράς εκδικητικών μετακινήσεων, τιμωριών σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας αλλά και εδώ στο Νομό μας.

Είναι συνέχεια της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, όπως στη γιατρό, πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφρ. Ρέτζιου, που εν μέσω πανδημίας διαμαρτυρόταν για τις τραγικές ελλείψεις και την έσερναν στα δικαστήρια, των ΕΔΕ στην πρόεδρο του Συλλόγου μας και σε άλλους αγωνιστές συναδέλφους.

Η στάση των γιατρών του Κ.Υ. που δε δέχονται τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι υγιής.

Ξέρουμε σε τι συνθήκες λειτουργούν τα Κ.Υ, απαξιωμένα, υποστελεχωμένα!

Η Π.Φ.Υ., ιδιαίτερα στο Νομό μας, είναι ανύπαρκτη και αυτό όχι με ευθύνη του προσωπικού, αλλά των κυβερνώντων.

Ιδιαίτερα το Κ.Υ. Ιστιαίας που σε κάθε ψιχάλα πλημμυρίζει και η υλικοτεχνική υποδομή σώζεται από τις παρεμβάσεις του προσωπικού.

Μάλλον για τον κ. Σερέτη οι εικόνες μετακίνησης ασθενών πάνω στις καρότσες αγροτικών, η έλλειψη ασθενοφόρων και τα πλημμυρισμένα κέντρα υγείας είναι η εύρυθμη λειτουργία που επικαλείται.

Μετά από τέτοιες πρακτικές και τέτοιες συνθήκες, αναρωτιούνται γιατί βγαίνουν άγονες οι θέσεις γιατρών, για στελέχωση τη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία!

Απαιτούμε:

Να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση για καθαίρεση της Διευθύντριας.

Να σταματήσουν τα εντέλλεσθαι, οι μετακινήσεις γιατρών – προσωπικού.

Στελέχωση των Κ.Υ. με το απαραίτητο προσωπικό, υποδομή για να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ)».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA