Χανιά: Συντριβή αεροσκάφους στη θάλασσα - Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες, αυτός είναι ο πιλότος - «Δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Χανιά: Συντριβή αεροσκάφους στη θάλασσα - Νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες, αυτός είναι ο πιλότος - «Δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ενός διθέσιου ιδιωτικού αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά την Πέμπτη (09-11-2023)...

Μετά από έρευνες στη θάλασσα βρέθηκαν νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες. Σύμφωνα με πληροφορίες το αεροσκάφος εντοπίστηκε βυθισμένο μισό μίλι από παραλία στα όρια Μάλεμε και Ταυρωνίτη.

Πρόεδρος αερολέσχης ήταν ο πιλότος - κυβερνήτης του διθέσιου αεροσκάφους τύπου Savannah που έχασε τη ζωή του. 

«Λεγόταν Θεόδωρος Πάντος, ήταν πρόεδρος της αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος. Δεν έχει σχέση με τους αγώνες, ούτε θα λάμβανε μέρος. Τον περίμενε κάποιος άνθρωπος στο Μάλεμε από άλλη αερολέσχη και μας ενημέρωσε ότι καθυστερεί...», δήλωσε ο Παναγιώτης Τζαράκης, Πρόεδρος αερολέσχης Χανίων.

Στην ερώτηση για το πώς συνέβη το δυστύχημα, ο Παναγιώτης Τζαράκης εκτιμά ότι ο χειριστής αποπροσανατολίστηκε, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Έκανε στροφή για προσγείωση και πιθανόν να έπαθε αποπροσανατολισμό. Πιθανόν νόμιζε ότι πετούσε οριζόντια αλλά κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Επειδή είδα τη συντριβή, ήταν τόσο έντονη που αποκλείεται να μπορούσαν να κάνουν κάτι».

Όπως εξηγεί στο zarpanews.gr, «ενώ είχε κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Σούδας, πήγε στο Μάλεμε. Εδώ δεν υπάρχουν οι συνθήκες για προσγείωση νύχτας, ούτε το αεροπλάνο του είχε τέτοιες δυνατότητες και ο ίδιος δεν νομίζω να ήταν εκπαιδευμένος για νυχτερινή προσγείωση».

Ο πιλότος - κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους, ένας από τους δύο νεκρούς:
Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αθήνας, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό τα Χανιά και είναι άγνωστο το γιατί προσπάθησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μάλεμε αντί για το αεροδρόμιο Χανίων.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA