Αράχωβα Υπόθεση Όλιβερ: «Γελοίο και προκλητικό το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ που λέει ότι σκότωσαν σκυλιά το άτυχο χάσκι» - Φουντώνουν οι αντιδράσεις και οι υποψίες για κουκούλωμα και συγκάλυψη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Αράχωβα Υπόθεση Όλιβερ: «Γελοίο και προκλητικό το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ που λέει ότι σκότωσαν σκυλιά το άτυχο χάσκι» - Φουντώνουν οι αντιδράσεις και οι υποψίες για κουκούλωμα και συγκάλυψη

Ερωτήματα για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ - Νέες αντιδράσεις και υποψίες για κουκούλωμα και συγκάλυψη...

Στο σύμπερασμα ότι ο θάνατος του χάσκι από την Αράχωβα, Όλιβερ, δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων» καταλήγει στο πόρισμά του ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛ.ΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης. 

Το πόρισμα αυτό, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το συμπέρασμα της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε τον άτυχο Όλιβερ, προκάλεσε νέες σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, «γελοίο» χαρακτηρίζει το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου.

Η ίδια ανέφερε ότι αμφισβητεί το πόρισμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «έγινε μόνο μέσω φωτογραφιών και όλοι πιστεύουμε ότι είναι πολύ πρόωρο και κατευθυνόμενο διότι σκοπός τους είναι να καθαρίσει το όνομα της Αράχωβας και ενόψει εορτών».

Σφοδρή ήταν η αντίδραση και των δικηγόρων του ιδιοκτήτη του χάσκι, Μιχάλη Φλέγκα, οι οποίοι αμφισβητούν πλήρως το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ και η υπόθεση θα φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

«Έχουμε μεγάλο αγώνα μπροστά μας και δεν πρόκειται να αφήσουμε να τεθεί στο αρχείο υπόθεση...», τόνισαν και πρόσθεσαν:

«Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για διαρροή λίαν σημαντικού στοιχείου της προδικασίας (αστυνομική προανάκριση), η οποία σύμφωνα με τις επιταγές του Νόμου είναι μυστική. Η αναπαραγωγή της πραγματογνωμοσύνης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι υπάρχει διαρροή του προανακριτικού υλικού εκ των έσω, μη δυνάμενοι να προσδιορίσουμε την πηγή.

Στοιχεία της προδικασίας είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν δημοσίως, προσβάλλοντας βασικές Αρχές του Ποινικού Δικαίου, του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Συντάγματος. Επιπλέον δε, ενισχύονται οι θεωρίες περί ολιγωρίας, προχειρότητας και διαβλητότητας της διαδικασίας των Αρχών... και θα κινηθούμε νομικά και γι΄αυτό.

Αμφότεροι θα υπηρετήσουμε τον όρκο μας ως Δικηγόροι- Συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, επικουρώντας στην ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας: Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε από ανθρώπινο χέρι.- Οιαδήποτε έτερη προσέγγιση προσβάλει και προκαλεί την κοινή, καθημερινή λογική ενός μέσου ανθρώπου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA