Δημητρακόπουλος (δικηγόρος ζεύγους Μητσοτάκη) σε Λιάγκα: «Εάν ψηφιστεί ο ποινικός κώδικας Φλωρίδη θα μιλάμε για τραγωδία της δημοκρατίας, τα πρώτα θύματα θα είστε εσείς, θα έρχομαι να σε βλέπω στη φυλακή Γιώργο, όλοι οι δημοσιογράφοι και οι γιατροί θα πηγαίνουν φυλακή, αυτός ο ποινικός κώδικας είναι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, δεν μπορεί να λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα χτίσει φυλακές σε όλη τη χώρα για να βάζει χιλιάδες άτομα φυλακή για πλημμελήματα, σοκαρίστηκα με αυτά που είπε...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δημητρακόπουλος (δικηγόρος ζεύγους Μητσοτάκη) σε Λιάγκα: «Εάν ψηφιστεί ο ποινικός κώδικας Φλωρίδη θα μιλάμε για τραγωδία της δημοκρατίας, τα πρώτα θύματα θα είστε εσείς, θα έρχομαι να σε βλέπω στη φυλακή Γιώργο, όλοι οι δημοσιογράφοι και οι γιατροί θα πηγαίνουν φυλακή, αυτός ο ποινικός κώδικας είναι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, δεν μπορεί να λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης ότι θα χτίσει φυλακές σε όλη τη χώρα για να βάζει χιλιάδες άτομα φυλακή για πλημμελήματα, σοκαρίστηκα με αυτά που είπε...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι δήλωσε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα για το νέο χουντικό ποινικό κώδικα - έκτρωμα που ετοιμάζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με φυλακίσεις άρον άρον πολιτών και κυρίως δημοσιογράφων που θα καταδικάζονται για "πλάκα" από τα δικαστήρια για πλημμελήματα όπως αυτό της συκοφαντικής δυσφημίσεως και θα οδηγούνται απευθείας στη φυλακή επειδή π.χ. άσκησαν σκληρή κριτική σε πολιτικά, δημόσια πρόσωπα ή αποκάλυψαν υποθέσεις διαφθοράς κ.α, όπως συμβαίνει στην Τουρκία, στην Αλβανία και σε ολοκληρωτικά καθεστώτα...

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος κατακεραύνωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, έχουν ιδιαίτερη αξία καθώς είναι δικηγόρος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, Μαρέβας Μητσοτάκη και παρ΄΄ολα αυτά τα είπε έξω από τα δόντια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Γιώργο Λιάγκα:

«Πρέπει να μιλήσουμε δημόσια για τις νέες διατάξεις του ποινικού κώδικα. Εάν περάσουν και ψηφιστούν τα πρώτα θύματα θα είστε εσείς Γιώργο. Θα έρχομαι να σε βλέπω στη φυλακή. Θα βλέπω φίλους δημοσιογράφους στη φυλακή. Διότι όταν γίνεται κανόνας από ποινές από 2 εως 3 χρόνια να εκτίονται αυτό είναι τραγωδία για μία δημοκρατία να βλέπουμε δημοσιογράφους στη φυλακή. Αν ψηφιστούν αυτές οι διατάξεις θα πάρετε σειρά ένας ένας εσείς οι δημοσιογράφοι μέσα στη φυλακή.

Οι δεύτεροι που θα πάρουν σειρά είναι οι χειρουργοί και οι γιατροί. Θα πηγαίνουν όλοι φυλακή μέσα. Ήδη μιλάω με καθηγητές πανεπιστημίου και μου λένε "δεν θα χειρουργούμε τα δύσκολα περιστατικά γιατί μπορεί να έρθει μετά ένας ιατροδικαστής αμέλεια και θα πάμε φυλακή;" Εάν δεν αλλάξει αυτός ο νόμος και ειλικρινά σοκαρίστηκα που άκουσα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Φλωρίδη που να λέει "ότι εμείς θα δημιουργήσουμε νέες φυλακές για να πάνε μέσα 3,4 χιλιάδες άνθρωποι για αδικήματα ήσσονος ποινικής απραξίας.

Η ανάπτυξη και η ευημερία σε μία χώρα δεν έρχεται χτίζοντας φυλακές, αλλά ασχολούμενος με την παιδεία, με την παιδεία κυρίως, μετά με επενδύσεις και τεχνολογία. Και δεν μπορεί να επαίρεται ένας Υπουργός ότι θα γεμίσουμε τη χώρα με φυλακές. Και το λέω αυτό γιατί εγώ ήμουν δίπλα στον Πρωθυπουργό την περίοδο 2016 - 2019 την εποχή που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ του έκανε μηνύσεις. Δεν κάνω αντιπολίτευση αυτή την στιγμή.

Δεν μπορεί να λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα γεμίσουμε τη χώρα με φυλακές αυτά είναι σε ολοκληρωτικά καθεστώτα...»

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΛΙΑΓΚΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA