Ορκίστηκε στη Λαμία ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παρουσία Βορίδη και Ιερώνυμου - Απών ο Γκλέτσος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Ορκίστηκε στη Λαμία ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παρουσία Βορίδη και Ιερώνυμου - Απών ο Γκλέτσος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27-12-2023) στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για την νέα περίοδο, παρουσία του Μάκη Βορίδη, του Ιερώνυμου, βουλευτών κ.α...

Απών από την ορκωμοσία ήταν ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, που ήρθε δεύτερος στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από περιφερειακό του σύμβουλο.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μεταφέροντας και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε το διαφορετικό τοπίο που καλείται πλέον να υπηρετήσει η Περιφερειακή Αρχή. Μάλιστα προσδιόρισε ότι είναι εντελώς διαφορετικό το τοπίο σε σχέση με εκείνο που υπήρχε από το 2019 μέχρι τώρα.

Απευθυνόμενος στον Φάνη Σπανό είπε με νόημα:

«Φίλε Φάνη, Περιφερειάρχη μου, έχουμε μπροστά μας πολύ σημαντική και χρήσιμη δουλειά να κάνουμε όλοι μαζί… Είμαστε όλοι δίπλα να βοηθήσουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθειά σας...»

Τι δήλωσε ο Φάνης Σπανός:

«Να σας ευχαριστήσω που στα θεμέλια του 2014 μας αναθέσατε το 2019 με επιλογή ελπίδας. Οικοδομήσαμε μαζί τον πρώτο μας όροφο στο σπιτικό που στεγάσαμε χαρές και λύπες, κρίσεις και κατακτήσεις, τον κορονοϊό και τις φυσικές καταστροφές, αλλά και τα μεγάλα έργα υποδομής, τις σημαντικές νέες επενδύσεις, το πυκνό και ισχυρό δείκτη κοινωνικής προστασίας», ξεκίνησε τη ομιλία του ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός κάνοντας ένα οδοιπορικό στα γεγονότα από το 2014 μέχρι τώρα για να συμπληρώσει με νόημα πως: «περισσότερη ευγνωμοσύνη, όμως, από ποτέ, σας οφείλουμε σήμερα. Σήμερα που βρισκόμαστε εδώ, όχι πλέον χάρη στην ελπίδα που επενδύσατε στο μήνυμά μας, αλλά χάρη στην εμπιστοσύνη που δείξατε στην αυτοδιοικητική μας πρόταση, έχοντας πλέον χειροπιαστή εικόνα του ήθους, του ύφους και της δουλειάς μας».

Ο Φάνης Σπανός έκανε αναφορά σε 4 πυλώνες που προσδιορίζουν την πορεία κάνοντας λόγο για ήθος και ύφος, για δημοκρατική αντίληψη, σεμνότητα, εντιμότητα για να συμπληρώσει πως: «το πάθος του ερασιτέχνη, αλλά και η σοβαρότητα του επαγγελματία θα χαρακτηρίσουν κάθε λόγο και κάθε πράξη μας».

Ο Φάνης Σπανός έκανε αναφορά στην συνεργατικότητα ως δεύτερο πυλώνα προσδιορίζοντας τον ανοιχτό διάλογο και την συνεργασία με όλους «τους φορείς, με τη ζώσα και δρώσα κοινωνία. Με απόλυτο σεβασμό στον ρόλο καθενός, με διεκδικητικότητα, αλλά και με συναντίληψη στόχων και προσπαθειών για το κοινό καλό», όπως είπε.

Ως 3ο πυλώνα ανέφερε την σκληρή δουλειά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σκληρή δουλειά στα μικρά και τα μεγάλα, στα εύκολα και τα δύσκολα. Για να μην πάει καμία ευκαιρία χαμένη, για να μην αφήσουμε καμία μάχη αμάχητη».

Ως 4ο πυλώνα ο Φάνης Σπανός ανέφερε την αγάπη. «Λιτά και χωρίς να το αναλύσουμε εκφυλιστικά. Αγνή, ανόθευτη αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Την αγάπη που «πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Την αγάπη που ουδέποτε εκπίπτει», είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο που ήταν παρών στην ορκωμοσία.

Προηγούμενα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στο σύντομο χαιρετισμό σημείωσε πως: 

«Καταθέτω εκ μέρους όλων μας τις προσευχές μας την αγάπη μας τη διάθεσή μας για αγαστή συνεργασία. Όλοι ανεξαιρέτως είστε εκλεκτοί αγαπητοί παμφίλτατοι και θα συνεργαστούμε και όταν συμφωνούμε και όταν θα διαφωνούμε, γιατί συνεργασία σημαίνει να συνεργάζεσαι με την διαφορετικότητα, την ετερότητα και την μοναδικότητα, χωρίς να χάνεις την ταυτότητά σου...»

Παρόντες ήταν επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, εκπρόσωπος του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, οι Βουλευτές Φθιώτιδας Γεώργιος Κοτρωνιάς και Γιάννης Σαρακιώτης, οι Βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και Κατερίνα Καζάνη, ο Βουλευτής Βοιωτίας Ελευθέριος Κτιστάκης και η Βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου. Λόγω οικογενειακού ζητήματος απουσίαζε ο Βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου και απέστειλε τις ευχές του.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA