Πληρωμές με POS και στις λαϊκές αγορές από τις 2 Ιανουαρίου 2024 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πληρωμές με POS και στις λαϊκές αγορές από τις 2 Ιανουαρίου 2024

Αλλάζουν οι τρόποι πληρωμής στις λαϊκές αγορές καθώς από τις 2 Ιανουαρίου 2024 ξεκινά η υποχρεωτική εφαρμογή χρήσης POS και IRIS, με μηχανήματα αποδοχής τραπεζικών καρτών και κινητών...

Τα μηχανήματα δηλαδή θα αποδέχονται πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου ή ρολογιού (σ.σ. Smartphones-smartwatches συνδεδεμένα με κάρτες ή IRIS), πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, χωρίς όμως να απαγορεύεται η πληρωμή με μετρητά.

Καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης ανακοινώθηκε η 31η Ιανουαρίου 2024, όπου οι πωλητές θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί ή παραγγείλει τερματικά αποδοχής καρτών.

Σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών αναφέρει πως "από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα υπάρχει καθολική εφαρμογή χρήσης POS, μηχανημάτων αποσοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών» κάτι που θα ισχύει στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια και στα κυριακάτικα παζάρια.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα επιβάλλονται πρόστιμα, εκτός και αν στο χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου του 2024 οι πωλητές έχουν αποδεδειγμένα προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών και περιμένουν την ρύθμιση και εγκατάσταση τους από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.

Η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν καταθέσει αίτηση στην τράπεζα για τερματικό καρτών, ώστε να μην επιβληθεί πρόστιμο σε τυχόν έλεγχο είναι η 31η Ιανουαρίου του 2024..."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA