Σε πανηγυρικό κλίμα: Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας - «Η Αθήνα αλλάζει επιτέλους τελείως σελίδα, τελειώνουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ο Δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές και στους δημότες του χωρίς αποκλεισμούς...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Σε πανηγυρικό κλίμα: Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας - «Η Αθήνα αλλάζει επιτέλους τελείως σελίδα, τελειώνουν τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και ο Δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές και στους δημότες του χωρίς αποκλεισμούς...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη περιοχή της Κυψέλης και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (28-12-2023) η ορκωμοσία του Χάρη Δούκα ως νέος Δήμαρχος Αθηναίων Αττικής, ενώ ορκίστηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο που αναδείχθηκε στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023...

Η τελετή, περιελάμβανε θρησκευτικούς και πολιτικούς όρκους, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, ενώπιον επίσημων προσκεκλημένων και πλήθος κόσμου. 

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε μεταξύ άλλων:

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ σε αυτή τη γειτονιά της Αθήνας για να σηματοδοτήσουμε τη θέλησή μας να δημιουργήσουμε μία Αθήνα Πράσινη και Καθαρή, Ασφαλή και Δημιουργική. Όπως την ονειρευόμαστε. Όπως είναι οι προσδοκίες των Αθηναίων.

Είμαστε όλοι εδώ για να πούμε ότι η ζωή στην Αθήνα μπορεί να γίνει καλύτερη. Τα εμπόδια δεν μας πτοούν, οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν με την κοινή προσπάθεια. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εξαιρέσεις. Επιλέξαμε τη γειτονιά αυτή για το συμβολισμό ότι ο δήμος ξαναγυρίζει στις γειτονιές, εκεί που γράφεται καθημερινά η ιστορία και η ζωή των ανθρώπων.

Η Αθήνα αλλάζει σελίδα και για να αλλάξει σελίδα υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις:

Πρώτον, όλες οι δράσεις πρέπει να συντείνουν σε μια καθαρότερη περιβαλλοντικά πόλη. Αυτό σημαίνει γενναίες ενεργειακές παρεμβάσεις, σημαίνει σημαντική αύξηση του πρασίνου. Δεύτερον, θέλουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου, που θα τον καθιστά πιο αποτελεσματικό.

Ήδη δώσαμε το πρώτο δείγμα γραφής, αναθέτοντας και στους 26 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας (είτε ως αντιδήμαρχοι, είτε ως εντεταλμένοι σύμβουλοι), συγκεκριμένη ατζέντα αρμοδιοτήτων. Τρίτον, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση του δήμου με τον πολίτη που θα διέπεται από την αρχή: καμία απόφαση ερήμην του. Όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται μετά από δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες».

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA