«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Πόρισμα - «φωτιά» από την Οικονομική Εισαγγελία! Ο Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος άνω των 600.000 ευρώ, απάτη και εγκληματική οργάνωση - Έπαιζε τις δωρεές στον τζόγο (ΦΩΤΟ, ΕΓΓΡΑΦΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Πόρισμα - «φωτιά» από την Οικονομική Εισαγγελία! Ο Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος άνω των 600.000 ευρώ, απάτη και εγκληματική οργάνωση - Έπαιζε τις δωρεές στον τζόγο (ΦΩΤΟ, ΕΓΓΡΑΦΟ)

Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων της Οικονομικής Εισαγγελίας Αθηνών, στην οποία είναι επικεφαλής Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κώστα Πολυχρονόπουλο, όπως αποκαλύπτει η πανελλαδική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή (28-01-2024)... 

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος έγινε γνωστός από τα συσσίτια που προσέφερε σε πρόσφυγες και ανέργους.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, φέρεται ότι μαζί με μία συγγενή του και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Ιανουάριο του 2020, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές για την κοινωνική κουζίνα. Ωστόσο, επρόκειτο για απάτη, καθώς «το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι».

Σύμφωνα με το πόρισμα (φωτο κάτω), το ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ (για ζουμ πατήστε πάνω στην εικόνα):

Η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε τη δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων και επενδυτικών προϊόντων, τόσο του Κώστα Πολυχρονόπουλου, όσο και των δύο φερόμενων συνεργών του.

Πού πήγαιναν τα χρήματα από τις δωρεές 

Οι ελεγκτές επισημαίνουν στο πόρισμα ότι τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο στους λογαριασμούς των δύο συνεργών του. Από εκεί γίνονταν κινήσεις λογαριασμών σε εταιρείες παροχής τυχερών παιχνιδιών αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή καθώς και της απάτης.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρέθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο φερόμενων συνεργών του, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Η υπόθεση έρχεται στο φως ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου. Οι κατηγορίες που περιγράφονται στο πόρισμα είναι ιδιαίτερα σοβαρές και αφορούν σε έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Η πρωτοβουλία της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» αγκαλιάστηκε από επώνυμους και ανώνυμους, ενώ μετείχαν πλήθος εθελοντών, από διάσημους τραγουδιστές έως και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.

ΕΙΚΟΝΑ από το δημοσίευμα (για ζουμ πατήστε πάνω):

«Αν έχω κάνει ξέπλυμα να έρθουν να με πάρουν» 

Πάντως ο ίδιος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος αρνείται όσα περιγράφονται στο πόρισμα.

«Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε στον Alpha.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA