Ο καυστικός διάλογος Μητσοτάκη με αγρότες σε μπλόκο στη Βόνιτσα: «Να μας πείτε αν θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα φύγουμε από την Ελλάδα…» - «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε από την Ελλάδα θα φύγετε...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο καυστικός διάλογος Μητσοτάκη με αγρότες σε μπλόκο στη Βόνιτσα: «Να μας πείτε αν θα γίνουμε γκαρσόνια ή θα φύγουμε από την Ελλάδα…» - «Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε, ούτε από την Ελλάδα θα φύγετε...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση με αγρότες στο μπλόκο της Βόνιτσας είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τετάρτης (31-01-2024), μετά την παρουσία του στα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτίου - Αμβρακίας...

Εκπρόσωπος των αγροτών απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό του είπε:

«Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ που δεν μας αποζημιώνει, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να γίνουν έργα υποδομής στην ύπαιθρο. Όλα αυτά μας βγάζουν στον δρόμο. Δίνουμε αγώνα επιβίωσης. Να μας πεις ποιο είναι το σχέδιό σας, διαφορετικά θα φύγουμε από την Ελλάδα, θα πάμε στη Γερμανία ή θα γίνουμε γκαρσόνια...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των αγροτών, με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις που πυκνώνουν ανά τη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε, μεταξύ άλλων,:

«Ούτε γκαρσόνια θα γίνετε ούτε για τη Γερμανία θα φύγετε. Ξέρετε πολύ καλά ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι για εμάς πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Ξέρω τα προβλήματα, τα γνωρίζω από πρώτο χέρι. Γνωρίζετε, όμως, ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση στάθηκε στο μέτρο του εφικτού κοντά στους αγρότες και με μείωση της φορολόγησης και με αύξηση της οικονομικής στήριξης στον ΕΛΓΑ. Είμαστε πάντα ανοιχτοί να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο μέτρο του εφικτού, διότι οι δημοσιονομικές δυνατότητες δεν είναι ατελείωτες, να κάνουμε το καλύτερο για τον πρωτογενή τομέα...»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA